EURO U21. Presa internațională despre calificarea României în semifinale

Principalele comentarii aparute in presa internationala dupa ce Romania a obtinut calificarea in semifinalele Campionatului European de tineret.

L’Equipe (Franta): Incapabila sa zguduie Romania, echipa Frantei a obtinut esentialul: calificarea in semifinale. Tinuta in sah de Romania, Franta nu a stralucit, dar si-a indeplinit obiectivul. Trebuie sa spunem ca Romania a avut un penalti neacordat. Din fericire pentru noi, arbitrul nu a solicitat reluarea VAR.

Daily Mail (Anglia): Nicio echipa n-a trimis vreun sut pe poarta si meciul s-a terminat fara gol. Franta si Romania au parut dezinteresate sa-si creeze vreo sansa in meciul final din grupa.

Citește și: EURO U21. FRANȚA – ROMÂNIA 0-0 / TRICOLORII S-AU CALIFICAT ÎN SEMIFINALE ȘI LA JO DE LA TOKYO! DECLARAȚII

Marca (Spania): ‘Biscotto’ si Spania va intalni Franta in semifinale. Franta si-a asigurat biletele pentru semifinale dupa o remiza lacustra impotriva Romaniei, revelatia turneului european. Romania a fost mai agresiva decat Franta, dar nu si-a creat nicio ocazie de a marca.

Kicker (Germania): Romania si Franta sunt in semifinale, Italia e in doliu! A fost un 0-0 ce trimite ambele echipe in semifinale. Totul era clar inca dinaintea meciului si s-a inregistrat egalul care a multumit pe toata lumea, mai putin pe Italia, dupa un meci in care spectacolul a lipsit.

Corriere dello Sport (Italia): ”Italia e eliminată de la European! Franța – România s-a încheiat fără gol și ambele s-au calificat în semifinale”.

Gazzetta dello Sport (Italia): ”Italia este eliminată de egalul anunțat între Franța și România. Azzurri au urmărit împreună meciul Franța – România, care s-a încheiat așa cum se temeau. Nu a fost nicio ocazie în 90 de minute. Nimic. Doar un 0-0 confortabil pentru ambele echipe”.

Romania s-a calificat in semifinalele EURO U21 dupa ce a terminat la egalitate, scor 0-0, cu Franta si a castigat Grupa C. Totodata, baietii antrenati de Mirel Radoi si-au asigurat si calificarea la Jocurile Olimpice din 2020.

România U21 va juca împotriva Germaniei U21 în semifinalele EURO 2019. Meciul se va juca joi, 27 iunie, de la ora 19:00, ora României. Partida se va juca la Bologna, pe „Stadio Renato Dall’Ara”.

Sursa foto: sport