Euro U21. Selecționerul Mirel Rădoi a prezentat lotul de 23 de jucători cu care va merge la turneul final din Italia și San Marino. Video

Mirel Rădoi, selecționerul României U21, a anunțat marți după amiază lotul echipei naționale de tineret pentru EURO 2019, într-o conferință de presă.

Mirel Rădoi a explicat alegerile făcute și a vorbit și despre situația lui Răzvan Marin (DETALII AICI), jucător care nu are permisiunea celor de la Ajax Amsterdam de a participa Campionatul European U21 din această vară, din Italia și San Marino.

În afară de Răzvan Marin, alți jucători importanți au rămas în afara lotului. Printre aceștia se numără Mihai Butean, fundașul Astrei, care a avut un sezon foarte bun în tricoul giurgiuvenilor. Totodată, nici Răzvan Oaidă, jucătorul proaspăt transferat la FCSB nu a fost convocat.

„Lipsește unul dintre cei mai importanți jucători. Din păcate, Ajax nu a fost de acord ca Răzvan Marin să participe la acest turneu final. Au refuzat ca el să se prezinte la Euro. Am încercat să apelăm la cei mai buni jucători, la cei mai în formă. Probabil că sunt și alți jucători care nu sunt foarte fericiți cu acest lot, dar trebuie să înțeleagă. Nu s-a putut să aducem mai mulți jucători. Am încercat să echivalăm mai multe criterii. Sperăm să fim inspirați”, a spus Mirel Rădoi, în debutul conferinței de presă.

Citește și: EURO U21. ANGLIA A ANUNȚAT LOTUL DE JUCĂTORI CONVOCAȚI PENTRU CAMPIONATUL EUROPEAN DE TINERET DIN ITALIA ȘI SAN MARINO

„Nu am simţit presiune, pentru că nu a venit nimeni să încerce să ne spună anumiţi jucători sau noi să avem anumiţi jucători pe care să-i simpatizăm mai mult decât pe ceilalţi. Îmi pare rău pentru unii jucători, pentru că dacă numărul lotului era mai mare, probabil că ar fi fost şi alţi jucători, dar în momentul de faţă, a trebuit să ne conformăm cerinţelor, numărul e de 23 şi din păcate pentru unii, au fost foarte aproape.

De exemplu, Ghiţă cu Grigore au fost până în ultima clipă pe acelaşi post, nu ştiam pe care dintre ei să-l aleg. Apoi, Manea, Butean, Sorescu au fost pe aceeaşi poziţie. Cei 10 jucători lăsați acasă, rămân pe lista adiţională, iar în cazul în care vom avea accidentaţi, imediat se va apela la ei. Ei sunt prioritate în acest moment”, a mai spus Mirel Rădoi, la conferinţa de presă.

Lotul convocat de Mirel Rădoi pentru turneul final al Euro U21 2019: 

Portari: Ionuț Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Pașcanu (Leicester City), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Florin Ștefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul)

Mijlocași: Tudor Băluță (FC Viitorul), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Denis Drăguș (FC Viitorul), Vlad Dragomir (Perugia)

Atacanți: George Pușcaș (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Viena).

Reprezentativa de tineret a României va fi una dintre cele 12 reprezentative prezente la EURO 2019. Echipa condusă de Mirel Rădoi se află în grupa C, alături de Anglia, Franţa şi Croaţia.

Programul grupei C:

18 iunie 2019: România – Croaţia (San Marino, 19:30*), Anglia – Franţa (Cesena, 22:00)

21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franţa – Croaţia (San Marino, 22:00)

24 iunie 2019: Franţa – România (Cesena, 22:00), Croaţia – Anglia (San Marino, 22:00)

 Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în 5 oraşe din Italia şi în San Marino: Bologna, Reggio nell’Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele 3 grupe se vor califica în semifinale câştigătoarele şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

Sursa foto: sport