Europa îşi revine după pandemie! Ţările care au renunțat parţial la restricţii

Europa începe să-şi revină după pandemia de coronavirus. Mai multe țări care au suferit mult din cauza COVID-19 au început, de luni, să renunțe la mai multe restricții impuse acum mai bine de un an.

Spania a renunțat la starea de alertă, iar terasele din Belgia sunt deschise pentru clienți, după șase luni de pauză, in timp ce În Germania vaccinații cu ambele doze pot circula fără restricții, după lăsarea serii. Și pot călători în anumite țări fără să intre în caratină, când revin acasă. La fel și cei care s-au imunizat după ce au trecut prin boală. Și se pot întâlni în privat, fără restricţii, cu alte persoane aflate în aceeași situație.

Spaniolii pot călători din nou dintr-o regiune în alta. În plus, restaurantele și barurile pot primi clienți și în interior, până la ora 23, însă la 30% din capacitate. La o masă au voie maximum 4 persoane. Deplasările sunt permise și după lăsarea întunericului, dar nu peste tot: regiuni precum Valencia, Țara Bascilor și insulele Canare au anunţat că vor menţine restricţiile de mobilitate pe timp de noapte. În ciuda numeroaselor relaxări, autoritățile le-au cerut cetăţenilor să fie prudenţi şi responsabili, deoarece pericolul de infectare cu COVID-19 nu a trecut.

În Belgia a fost un weekend in care au fost redeschise terasele după 6 luni, insa deocamdată, localurile pot funcționa doar la exterior si au program până la 22.00.

Italia speră să poată ridica până la jumătatea lunii mai carantina impusă vizitatorilor din alte state europene. În prezent, oricine ajunge în peninsulă, inclusiv cetățenii români, trebuie să stea în izolare 5 zile. Restricţiile actuale expiră pe 15 mai.

Sursa foto: BBC