EUROPA LEAGUE: Astra, Pandurii si Petrolul ataca, in aceasta seara, play-off-ul

In aceasta seara, Astra Giurgiu, Pandurii Tg Jiu si Petrolul Ploiesti, cele trei echipe romanesti care s-au calificat in play-off-ul Europa League, vor disputa prima mansa a acestei faze a competitiei europene.  Reprezentantele noastre vor avea adversari de calibru, Maccabi Haifa, Braga si Swansea fiind formatiile de care Astra, Pandurii si Petrolul trebuie sa treaca pentru a simti aerul tare al grupelor celei de-a doua competitii intercluburi de pe Batranul Continent.

Prima care va intra in joc, in aceasta seara, este liderul din Liga I, Astra Giurgiu, echipa antrenata de tehnicianul Daniel Isaila avand un parcurs spectaculos in partidele disputate in deplasare in acest sezon, 7 victorii din tot atatea meciuri.

Cele mai importante vesti din tabara giurgiuvenilor sunt legate de faptul ca Yahaya este, in continuare, accidentat, in schimb Bukari a fost recuperat si poate juca in aceasta seara, dar si ca Matel, daca va vedea cartonasul galben, va fi suspendat in returul de la Piatra-Neamt.

Echipa probabila Astra Giurgiu: S.Lung jr. – Matel, Ben Youssef, A.Muresan, Júnior Morais – Takayuki, Cristescu – Tembo, Budescu, William – Ivanovski.

Maccabi Haifa si Astra Giurgiu se vor intalni in turul play-off-ului din Europa League, in aceasta seara, cu incepere de la ora 19.30, pe arena “Itztadion Kiryat Eliezer” din Haifa. Meciul din Tara Sfanta va fi transmis de postul Digi Sport 1.

Pandurii Tg Jiu vor evolua, din nou, in deplasare, la Cluj, cu portughezii de la Sporting Braga, finalista de acum doua sezoane din Europa League fiind o formatie puternica, un adverasr redutabil pentru elevii Profesorului Pustai. Gorjenii au pierdut doua meciuri consecutive in Liga I, au ramas fara un jucator de baza, Nistor transferandu-se in Franta, la Evian. Mai mult, Predescu si Lemnaru sunt accidentati, asa ca Pustai va avea o misiune dificila cand vine vorba de psihicul sifonat al elevilor sai, dar si de alcatuirea primului unsprezece pentru disputa de diseara.

Echipa probabila Pandurii Tg Jiu: Mingote –  Ungurusan, Erico, Paraskevas, Momčilović – P.Anton, Breeveld – Buleica (Ciucur), Eric, Nicoara – Matulevičius.

Pandurii Tg Jiu – SC Braga se va juca, cu incepere de la ora 21.00, pe Cluj Arena din urbea ardeleana care le-a devenit „casa” gorjenilor in Europa League. Meciul va fi transmis de postul Digi Sport 2.

Petrolul Ploiesti va juca pe terenul unei echipe de Premier League, cel putin teoretic Cosmin Contra si elevii sai avand, cel putin teoretic, cea mai dificila misune dintre cele trei echipe romanesti aflate in play-off-ul Europa League. In plus, tehnicianul „lupilor galbeni” are o gramada de indisponibilitati inaintea acestui joc, capitanului accidentat Laurentiu Marinescu, adaugandu-i-se Manasse. In plus, Sonny Alcenat este suspendat dupa ce a incasat cartonasul rosu in meciul din Olanda, cu Vitesse, iar tanarul Morar este incert.

Echipa probabila Petrolul Ploiesti: Pecanha – Achim, Geraldo, Benga, Guilherme – Hoban, De Lucas – Boudjemaa, Hamza, Grozav – Dore.

Meciul dintre Swansea si Petrolul va incepe de la ora 21.05 si se va disputa pe arena „Liberty Stadium” din Swansea. Jocul va fi transmis de postul Protv.

Sursa foto: uefa