Europa League. Backa Topola – FCSB 6-6 (10-11 d.pen)! Roș-albaștrii se califică după un meci nebun! Video

Premieră istorică în cupele europene

FCSB a eliminat-o, joi seară, pe Backa Topola din turul II preliminar al Europa League, scor 6-6 după prelungiri, 5-4 în urma loviturilor de la 11 metri. FCSB va juca în turul 3 preliminar al Europa League cu Slovan Liberec (Cehia), care a învins-o astăzi pe Riterai, scor 5-1. Roș-albaștrii vor disputa partida din turul III preliminar pe teren propriu în data de 24 septembrie.

Update 2: Backa Topola vs FCSB 6-6 (10-11 d. pen.) din turul doi preliminar al Europa League, a bătut toate recordurile din fotbalul european. Este prima partidă din istoria cupelor europene – peste 24.000 de meciuri în total – când ambele formații înscriu cel puțin 5 goluri (fără a fi luate în calcul loviturile de departajare).

Update: Principalele declarații făcute de Mihai Pintilii după partida din Serbia: „Nu mai contează cine a fost antrenor principal sau cine a dat indicații, acum e important că ne-am calificat. A fost un meci nebun, sper să nu mai trăiesc niciodată așa ceva! A fost o noapte grea înainte de meci. N-am dormit, iar mulți dintre jucători s-au trezit de 5-6 ori. Nu e ușor să știi că ai COVID, să stai cu frica în sân. Bine că s-a terminat cu bine! Și ne întoarcem cu calificarea!

Pentru meciul de campionat, cu FC Argeș, nici nu știu câți ne mai întoarcem acasă. Nu știu câți vom fi sănătoși. Conducerea se va ocupa, să vedem dacă putem amâna meciul cu Argeșul. Cred că e posibil… Rămâne de văzut, se va ocupa conducerea.

Nu mă mai întrebați de Florinel Coman, nici nu știu ce să spun. După ce că aveam situația aia, a mai venit și accidentarea asta. Nu știu ce vom face mai departe. E clar că nu e o situație ușoară. Ducan? Nu pot să-l cert. Nici nu mai știu la câte goluri a greșit. Unul, două sau mai multe. La câte goluri au fost… E și greu să le mai ții minte. E un copil. Ați văzut că ne-a salvat la penalty-uri, asta e cel mai important. Acest meci, probabil, îl va ajuta în viitor, în cariera pe care o va avea!”

Știre inițială

Florinel Coman, unul dintre cei mai buni oameni de pe teren la meciul Backa Topola – FCSB, a suferit o accidentare groaznică în minutul 72 al partidei. Asta dacă nu era suficient focarul de infecție de coronavirus care a decimat gruparea din Berceni.

În minutul 14, era 2-0 pentru gazde după un început de meci în care FCSB a arătat din plin că este decimată de cazurile de Covid-19. În minutul 44, la 2-1 pentru gazde (a marcat Coman ’25) a fost eliminat Ponjevic de la gazde. La pauză sârbii aveau avantaj minim.

După alte răsturnări de scor, FCSB a ajuns să aibă 4-3 în minutul 93. Nu a fost suficient, iar Tomanovic a trimis meciul în prelungiri în minutul 94. În prelungiri, Siladji (103′) a fost eliminat, iar FCSB avea doi jucători în plus pe teren.

Au mai urmat patru goluri în prelungiri, iar partida s-a încheiat 6-6 (nu, nu a urmat un tiebreak) după 120 de minute de joc. La penaltiuri, toti jucătorii de la FCSB au marcat, în timp ce de la gazde a ratat Banjac. A fost 5-4 la loviturile de la departajare pentru formația bucureșteană, iar calificarea a venit după un meci halucinant.

La acest meci, FCSB a fost decimată de noul coronavirus. Nu mai puțin de 18 persoane au fost confirmate pozitiv, dintre care 9 fotbaliști. Nici antrenorul Toni Petrea nu a putut face deplasarea, așa că lotul FCSB a fost condus în Serbia de Mihai Pintilii și Bogdan Argeș Vintilă.

Backa Topola – FCSB 6-6 (4-5 d.pen.)
Marcatori: Milicevic ’11, Duronjic ’14, Lukic ’51, Tomanovic ’90+4, ‘117, Tumbasevic ‘105+1 / Fl. Coman ’25, Man ’50, ’63 – pen., 104, Balaz ’90+3 – aut., Petre ‘108.

Penalty-uri:

Tomanovic (Topola) – gol

Moruțan (FCSB) – gol

Zec (Topola) – gol

Perianu (FCSB) – gol

Banjac (Topola) – ratează (apără Ducan!)

Panțîru (FCSB) – gol

Antonic (Topola) – gol

Petre (FCSB) – gol

Djuric (Topola) – gol

Dennis Man (FCSB) – gol

Backa Topola (4-4-2): Filipovic – Balaz, Antonic, Babic, Ponjevic – Zec, Tomanovic, Trumbasevic, Milicevic – Duronjic, Lukic
Rezerve: Jorgic, Santrac, Siladji, Banjac, Djuric, Stanojev, PetrovicRezerve: Jorgic, Santrac, Siladji, Banjac, Djuric, Stanojev, Petrovic. Antrenor: Zoltan Sabo

FCSB (4-3-3): Ducan – Crețu, Simion, Briceag, Pantea – Moruțan, Perianu, Panțîru – Man, Buziuc, Fl. Coman
Rezerve: Ad. Petre, R. Ion, Pantea. Antrenor: Mihai Pintilii.

Stadion: Gradski, Senta
Arbitru: Dennis Higler / Asistenți: Charles Schaap, Jan de Vries (toți din Olanda).

FCSB nu va mai fi cap de serie în cazul în care va ajunge în play-off. Ultimele două ratări ale fazei grupelor vor costa scump echipa roș-albastră care va fi detronată, în mare proporție, din postura de cap de serie în play-off. Asta înseamnă adversari redutabili dacă FCSB ajunge acolo.

Însă, pentru roș-albaștrii urmează confruntarea din turul trei preliminar al Europa League împotriva celor de la Slovan Liberec. Avantajul este că meciul se va disputa pe Arena Națională, însă rămâne de văzut cu ce lot va aborda FCSB acest meci.

Sursa foto: sport