Europa League. CFR Cluj vs Celtic 2-0 / Campioana României, calificată în 16-imile competiției

CFR Cluj a avut o misiune mai ușoară cu Celtic Glasgow decât anunța Dan Petrescu. Veniți la Cluj fără mai mulți titulari, scoțienii nu au reușit să îi pună deloc probleme campioanei României, care s-a impus cu 2-0 și a obținut calificarea în 16-imile Europa League.

Ardelenii au încheiat Grupa E pe locul al doilea (12 puncte), cu patru victorii, performanță care după tragerea la sorți părea extrem greu de realizat. După victoria în fața campioanei Scoției, CFR Cluj a încheiat Grupa E cu 12 puncte, un record pentru echipele românești în Europa League. Anterior, FCSB adunase 11 puncte într-o grupă cu Stuttgart, FC Copenhaga și FK Molde, în 2012.

CFR Cluj va evolua pentru a doua oară în 16-imile Europa League. Ardelenii au mai ajuns în această fază în sezonul 2012-2013, după ce s-au clasat pe locul 3 în grupa de Champions League (au avut 10 puncte într-o grupă cu Manchester United, Galatasaray și Braga).

În 2013, CFR Cluj a fost eliminată de Inter Milano în 16-imile Europa League, cu scorul general de 0-5 (0-2 în deplasare și 0-3 acasă).

Tragerea la sorți a „șaisprezecimilor” de finală va avea loc luni, 16 decembrie, ora 14:00. Indiferent de adversară, CFR Cluj va juca manșa tur pe teren propriu, pe 20 februarie. Returul va fi pe 27 februarie, în deplasare.

Rezultatele serii în Grupa E:

CFR Cluj – Celtic 2-0
Au marcat: Burcă 49′, Djokovic 70′

Rennes – Lazio 2-0
A marcat: Gnagnon 31′, 87′

Clasament final Grupa E:

1. Celtic 13 puncte (10:6 golaveraj)
2. CFR Cluj 12 (6:4)
3. Lazio 6 (6:9)
4. Rennes 4 (5:8).

Reacții:

Djokovic: “Am făcut 12 puncte într-o grupă foarte tare şi sunt foarte mândru de echipa asta. A fost foarte greu, dar cred că am făcut un meci bun, am făcut 12 puncte într-o grupă foarte tare şi sunt foarte mândru de echipa asta. La pauză nu am vorbit de meciul de la Rennes, Dan Petrescu ne-a spus că fim compacţi, să continuăm la fel. Important este că am câştigat. Demult nu am marcat, iar golul a venit într-un moment foarte important, sunt fericit”, a declarat Djokovic la Digisport.

Burcă:  “Ne-am mobilizat foarte bine după înfrângerea de la Botoşani. Este o performanţă importantă pentru noi şi pentru România. Nu ne-a interesat celălalt meci, era păcat să ne gândim la celălalt meci. Ştiam că depinde de noi această calificare şi ne bucurăm că am obţinut-o. Chiar azi dimineaţă am lucrat aceste faze fixe. Ne-a spus Mister: ‘Fiţi atenţi că acest meci se decide din faze fixe. Mi-a spus la antrenament: ‘Vezi că o să ai una diseară şi o să o bagi în poartă’. Mâine diimneaţă e antrenament. Încă nu realizăm, dar consider că este o performanţă foarte mare”, a spus Burcă la Digi Sport.

Ciprian Deac: “A fost o victorie mare, dar ținând cont de unde am plecat, este și mai dulce victoria. Nu este ușor. Nivelul din România nu se compară cu ce se joacă în Europa. Înaintea meciului ne-am uitat unii la alții și ne-am spus: Să facem istorie”, a declarat Ciprian Deac, la Look Plus.

Neil Lennon, antrenor Celtic: “A fost un meci bun, am făcut multe schimbări în echipă pentru acest meci, mi-am dorit ca mulți dintre jucători să prindă minute. Îi felicit pentru cei de la CFR Cluj, au jucat foarte bine. Cred că cele două echipe merită să meargă mai departe. Ne așteaptă multe meciuri în competițiile interne. Săptămâna trecută am câștigat deja o Cupă. Echipa mea joacă foarte bine și ne concentrăm la meciurile interne până la meciurile din primăvara europeană. Au fost meciuri interesante între noi și CFR Cluj. Cine știe? Poate ne mai întâlnim în viitor”, a declarat Lennon, la Digi Sport.

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj: “A fost o seară unică pentru fotbalul nostru. Nu știu când va mai veni această seară. Le-am spus băieților că trebuie să se autodepășească. Ca de obicei, în repriza a doua dominăm orice echipă. Am avut doar trei zile să pregătesc acest meci și cu toate astea jucătorii au fost de nota zece. Nu trebuie să avem probleme deloc și trebuie să avem puțin noroc. Puțină șansă îți trebuie mereu. Dacă vârful și portarul sunt în formă, ai șanse să câștigi orice meci. Îmi doresc cel mai mult să câștig meciul următor. Sper să fie o tragere bună pentru noi și să avem fanii alături de noi”, a declarat Dan Petrescu la Look Plus.

Sursa foto: twitter