Europa League. CSKA Sofia – CFR Cluj 0-2/ Ardelenii au debutat cu dreptul

Europa League. CFR Cluj debutează, joi seara, în grupele competiției, la Sofia acolo unde va întâlni pe CSKA. Campioana din Liga I face parte din Grupa A, unde mai evoluează AS Roma și Young Boys Berna.

Update: CFR Cluj a reușit un nou debut perfect, joi seară, în grupele Europa League. La fel ca și în precedentele campanii europene ale ardelenilor care au început, de fiecare dată, cu un succes indiferent de numele adversarei sau de stadionul pe care au evoluat.

CFR Cluj, antrenată de Dan Petrescu, s-a impus la Sofia, scor 2-0, împotriva celor de la CSKA, în urma a două faze fixe. În celălalt meci din grupa A, AS Roma a învins cu 2-1 pe Young Boys, revenind de la 0-1.

CSKA Sofia vs CFR Cluj 0-2 (0-0)
Marcatori: Rondon (53), Deac (74-pen)

CSKA Sofia: Busatto – Vion, Antov, Mattheij, Mazikou – Youga, Rodrigues (Beltrame ’80) – Sinclair (Keita ’63), Sankhare (Ahmedov ’70), Yomov (Henrique ’80) – Sowe. Antrenor: Stamen Belchev.
CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Deac (Chipciu ’78), Hoban, Djokovic – Rondon (Carnat ’88), Păun (Pereira ’83), Debeljuh (Vojtus ’87). Antrenor: Dan Petrescu.

Știre inițială

Partida dintre CSKA Sofia și CFR Cluj va începe de la ora 19.55 și va fi transmisă în direct de Digisport 1, Telekomsport 1 și Look Plus. De la aceeași oră va începe și celălalt meci din grupa A, Young Boys Berna – AS Roma.

“Din păcate, campania noastră de transferuri nu a fost ca a celor de la ȚSKA Sofia, care au luat nouă fotbaliști. Lotul nostru e subțire acum. Va fi greu, în condițiile actuale să ajungem mai departe de grupe. Am văzut șapte meciuri ale lui ȚSKA Sofia, mi-au plăcut. Cred că au șanse bune să se califice din grupe.

Au venit jucători de la Lille, Nancy, Watford. Favorite la calificare? Nu-i știu pe Young Boys, nu i-am văzut. Roma e favorită, iar celelalte trei se bat pentru locul doi. Bulgaria, din păcate, ne-a luat-o înainte. Are două echipe în grupele Europa League. Nu știu când România va avea iar două echipe, știm situația de la noi”, a declarat tehnicianul Dan Petrescu la conferința oficială dinaintea partidei de la Sofia.

La partida dintre CSKA Sofia și CFR Cluj vor putea asista maximum 12.000 de suporteri (30% din capacitatea arenei).

CFR Cluj speră să repete parcursul excelent din sezonul trecut, când a obținut 12 puncte dintr-o grupă cu Celtic, Lazio și Rennes și s-a calificat în 16-imi, unde a fost eliminată de Sevilla, deși nu a pierdut, scor 1-1, la general.

CSKA Sofia vs CFR Cluj (echipe probabile):

CSKA Sofia: Busatto – Galabov, Antov, Mattheij, Mazikou – Youga, Geferson – Iomov, Sankharé, J. Keita – Sowe. Antrenor: Stamen Belcev.
CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Chipciu, Hoban, Djokovic – Deac, Debeljuh, Păun. Antrenor: Dan Petrescu.

Stadion: Vasil Levski (Sofia)
Arbitru: Halil Umut Meler. Asistenți: Mustafa Eyisoy și Cevdet Komurcuoglu (toți din Turcia).

Programul Grupa A din Europa League:

Etapa I / 22 octombrie:

ȚSKA Sofia – CFR Cluj, de la 19:55

Young Boys – AS Roma, de la 19:55

Etapa II / 29 octombrie:

CFR Cluj – Young Boys, de la 22:00

AS Roma – ȚSKA Sofia, de la 22:00

Etapa III / 5 noiembrie:

AS Roma – CFR Cluj, de la 19:55

Young Boys – ȚSKA Sofia, de la 22:00

Etapa IV / 26 noiembrie:

ȚSKA Sofia – Young Boys, de la 19:55

CFR Cluj – AS Roma, de la 22:00

Etapa V / 3 decembrie:

CFR Cluj – ȚSKA Sofia, de la 22:00

AS Roma – Young Boys, de la 22:00

Etapa VI /10 decembrie:

Young Boys – CFR Cluj, de la 19:55

ȚSKA Sofia – AS Roma, de la 19:55.

Sursa foto: sport