EUROPA LEAGUE: LEGIA VARSOVIA – FC BOTOSANI, SCOR 1-0 si calificarea se joaca in MOLDOVA

LEGIA VARSOVIA a invins FC BOTOSANI in turul doi preliminar al EUROPA LEAGUE, scor 1-0, dupa golul lui DUDA din minutul 77.

Moldovenii au avut primii initiativa in faza ofensiva, insa sutul care a deschis jocul i-a apartinut lui Michal KUCHARCZYK, mingea sa trecind de putin pe linga poarta. Dupa un sfert de ora a venit si primul sut al Botosaniului prin CIPRIAN BRATA, care n-a reusit sa modifice tabela.

In urmatoarele minute polonezii au incercat sa preia friiele meciului, insa moldovenii nu s-au predat si au stat in majoritatea timpului in presing. In minutul 28, CUCU a primit o minge perfecta de la VASVARI, insa lovitura sa de cap nu prinde poarta.

Partea secunda a scos-o mai mult in evidenta pe FC Botosani, care a avut o ocazie uriasa in minutul 66 prin RAUL COSTIN, insa lovitura sa libera a fost respinsa de portarul Legiei.

CITESTE SI: EUROPA LEAGUE: INVERNESS – ASTRA 0-1 si giurgiuvenii fac un pas important pentru CALIFICARE

Polonezii au avut si ei o ocazie uriasa, dupa sutul lui RZEZNICZAK din 10 metri, insa portarul Iliev a fost la post si a respins in lateral. La faza imediat urmatoare, PRJOVICI a trimis pe linga poarta din 6 metri singur cu goalkeeperul moldovenilor.

Apararea lui LEO GROZAVU a cedat in minutul 77, cind DUDA si-a preluat cu talpa o minge la marginea careului si l-a executat pe Iliev cu un sut la vinclul portii.

Cele doua echipe au pornit meciul in urmatoarele formule:

Legia: Kuciak – Broz, Rzezniczak, Pazdan, Brzyski – Guilherme, Furman, Jodlowiec, Kucharczyk – Duda – N. Nikolici

FC Botosani: Iliev – Dimitrov, Miron, Cordos, Acsinte – Cucu – Brata, Vasvari, Costin, Batin – Dan Roman

Returul va avea loc pe 23 iulie. In primul tur, moldovenii trecusera de georgienii de la Tkhinvali, dupa 1-1 in prima mansa, si victoria lui FC Botosani in deplasare, scor 3-1.

Sursa foto: gsp