Europa League, optimi de finală. Getafe refuză să facă deplasarea la Milano de teama coronavirusului

Getafe refuză să facă deplasarea la Milano (zona afectată de coronavirus), unde ar trebui să o înfrunte pe Inter, în prima manșă a optimilor Europa League. Meciul era programat joi, de la ora 22:00.

Update:  UEFA a anunțat că partidele Sevilla FC (Spania) – AS Roma (Italia) și FC Internazionale Milano (Italia) – Getafe CF (Spania), programate joi în prima manșă a optimilor Europa League, au fost amânate, din cauza epidemiei de coronavirus. “Ca urmare a restricțiilor de călătorie dintre Spania și Italia impuse ieri de autoritățile spaniole, următoarele meciuri din optimile Europa League nu vor avea loc conform programului stabilit, 12 martie 2020: Sevilla FC (Spania) – AS Roma (Italia) și FC Internazionale (Italia) – Getafe CF (Spania)”, se arată pe site-ul oficial UEFA.

Știre inițială

Chiar dacă meciul dintre Inter Milano și Getafe s-ar juca fără spectatori, președintele Angel Torres refuză să își lase echipa să călătorească în Italia, de teama coronavirusului. “Le-am cerut celor de la UEFA să găsească o alternativă, pentru că nu vrem să jucăm la Milano. Nu vrem să mergem în mijlocul coronavirusului, nu avem nevoie de așa ceva.

Dacă va trebui să pierdem această dublă prin neprezentare, o vom face. Nu vrem să ne asumăm vreun risc. Nu ne face plăcere acest aspect, dar dacă este nevoie, o vom face. Mi-a fost spus să cer un permis special pentru a avea voie să călătorim în Italia, dar nu am de gând să fac așa ceva. Nu vom merge într-un loc unde nu vrem să mergem. Am vorbit cu oficialii lui Inter, care au recunoscut că nu ar fi potrivit să facem această deplasare. Getafe nu va zbura. Nu mergem în Italia. Meciul trebuie ori mutat de acolo, ori amânat. Cel mai corect ar fi să fie amânat”, a declarat președintele clubului spaniol Getafe.

Sursa foto: sport