EUROPA LEAGUE: PETROLUL PLOIESTI-FLAMURTARI 2-0 (0-0) / Victorie cu emotii pentru prahoveni

PETROLUL PLOIESTI si-a inceput aventura din EUROPA LEAGUE din acest sezon cu o victorie, 2-0, cu FLAMURTARI, castigatoarea Cupei Albaniei.

PETROLUL PLOIESTI s-a impus in prima mansa a turului II preliminar al EUROPA LEAGUE, cu scorul de 2-0, cele doua goluri fiind inscrise in partea secunda a meciului. Razvan Lucescu a inceput partida de pe “Ilie Oana” cu o formula ofensiva, jucatori ca Mutu, Albin, Teixeira sau Tamuz gasindu-si cu totii loc in formula de start. Dar chiar si cu acest prim “11” neasteptat de orientat spre atac, Petrolul a suferit mult, mai ales in prima repriza.

Citeste si: STROMSGODSET-STEAUA 0-1 (0-0) / Campionii, cu un picior in turul trei preliminar al CHAMPIONS LEAGUE

“Lupii” au avut posesia, insa s-au apropiat greu de poarta adversa. In schimb, albanezii au reusit o serie de contraatacuri extrem de periculoase, scrie ziare.com. Razvan Lucescu a facut o mutare inspirata in debutul reprizei secunde, atunci cand l-a scos pe Albin si l-a introdus pe tanarul Gevaro Nepomuceno.

Citeste si: CUPA LIGII: RAPID-STEAUA se va juca in GIULESTI cu doar 3.000 de fani in tribune

Olandezul in varsta de 21 de ani avea sa deschida scorul in minutul 77, atunci cand a preluat pasa excelenta trimisa de Teixeira si a sutat naprasnic sub transversala. Dupa nici 10 minute, cu cateva momente inainte sa fie scos de pe teren, Tamuz a stabilit scorul final cu o lovitura de cap din sase metri.

Petrolul castiga cu destul de multe emotii primul meci cu Flamurtari si trebuie sa se astepte la un retur extrem de dificil saptamana viitoare, in Albania.

PETROLUL PLOIESTI – FLAMURTARI 2-0

Au marcat: Nepomuceno ’77, Tamuz ‘84

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Hoban, Alves, Fanchone – Marinescu (N’Koyi 72), De Lucas – Albin (Nepomuceno 45), Mutu, Teixeira – Tamuz (Morar 84)

KS Flamurtari: Lika – Arberi, Kuqi, Veliu, Mici – Muzaka, Lena, Telushi, Lika (Meto 76) – Abilaliaj (Shehaj 66), Zeqiri

Arbitru: Ken Henry Johnsen (Norvegia)

Cartonase galbene: Marinescu (39), Alves (73) / Zeqiri (44), Muzaka (74)