EUROPA LEAGUE: Seara neagra pentru echipele noastre – decontul unui campionat slab

PANDURII TG JIU si VIITORUL CONSTANTA au pierdut categoric partidele disputate, joi seara, in prima mansa a turului III preliminar al EUROPA LEAGUE. Aceste randuri reprezinta cronica unei morti lente, sigure si asteptate. Infrangerile suferite de formatiile romanesti in Europa reprezinta decontul unui fotbal de proasta calitate, un fotbal care scade in calitate de la an la an.

Un fotbal cu un management defectuos, cu jucatori low cost, liberi de contract sau repatriati pentru ca echipele care au platit anumite sume de bani in schimbul lor realizeaza rapid ca au aruncat lovelele pe geam. Rezultatele bifate in aceasta seara de PANDURII TG JIU si VIITORUL CONSTANTA reflecta cat se poate de fidel nivelul la care se afla fotbalul romanesc in acest moment. Doua infrangeri categorice in fata unor formatii care provin din doua tari, Belgia si Israel, ale caror campionate nu rup nici ele gura targului.

Doua rezultate care ne lasa, mai mult ca sigur, fara nicio reprezentanta in a doua competitie intercluburi de pe Batranul Continent. Doua rezultate care ii fac sa rasufle usurati pe conducatorii celor doua formatii romanesti care nu vor mai trebui sa-si stoarca creierii pentru a vedea de unde obtin bani pentru deplasarile externe. Pe de alta parte respectivii cnducatori probabil ca-si musca mainile de furie gandidu-se cate datorii deja existente ar fi putut fi acoperite cu bonusurile consistente care ar fi venit de la UEFA in cazul unei calificari.

UMILINTA numele tau este VIITORUL! Nu putem incheia fara a sublinia faptul ca umilinta suferita de elevii lui Gheorghe Hagi nu reflecta numai lipsa de experienta a celei mai importante echipa-pepiniera a fotbalului autohton ci si faptul ca viitorul sportului rege din Romania este unul sumbru.

Meciurile pe care PANDURII TG JIU, respectiv VIITORUL CONSTANTA le vor disputa peste o saptamana vor conta doar la capitolul palmares, dar pot reprezenta 90 de minute in care cele doua grupari pot incerca sa mai spele din imaginea rusinoasa lasata in aceasta seara in Europa.

PANDURII TG JIU – MACCABI TEL AVIV 1-3 (1-1)
Marcatori: Herea (30) / Ben Haim (7), Igiebor (49), Micha (76)

PANDURII TG JIU: Stanca – Ungurusan, Vasiljevic, Bunoza, Grecu – Rauta, Mrzljak – Pleasca, Voiculet, Herea – Hora. Antrenor: Petre Grigoras.
MACCABI TEL AVIV: Rajkovic – Peretz, Tibi, Filipenko, Rikan – Medunjanin, Alberman, Igiebor – Micha, Sa, Ben Haim II. Antrenor: Sota Arveladze.

STADION: “MUNICIPAL” (Drobeta Turnu Severin).

KAA GENT – VIITORUL CONSTANTA 5-0 (2-0)
Marcatori: Mitrovic (16), Coulibaly (37 si 50), Depoitre (56), Neto (66)

KAA GENT: Rinne – Nielsen, Mitrovici, Gershon – Foket, Kums, Neto, Saief – Matton, Depoitre, Coulibaly. Antrenor: Hein Vanhaezebrouck
VIITORUL CONSTANTA: Ramniceanu – Benzar, Taru, Carp, Cr. Ganea – R. Marin, I. Filip, Purece – Iancu, Chitu, Fl. Tanase. Antrenor: Gheorghe Hagi.

STADION: “GELAMCO” (GENT)

Sursa foto: prosport