EUROPA LEAGUE: SEVILLA a CUCERIT pentru a doua oara consecutiv TROFEUL, dupa 3-2 cu DNEPR

Echipa spaniola SEVILLA FC a CUCERIT pentru a doua oara consecutiv TROFEUL EUROPA LEAGUE la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul National din Varsovia, dupa ce a invins in finala formatia ucraineana DNEPR DNEPROPETROVSK cu scorul de 3-2 (2-2).

SEVILLA, care si-a asigurat astfel un loc in Liga Campionilor, s-a impus prin golurile marcate de polonezul Grzegorz Krychowiak (‘28) si columbianul Carlos Bacca (‘31, ‘73), in timp ce pentru DNEPR, revelatia competitiei, echipa la care fundasul roman Alexandru Vlad a fost rezerva, au inscris Nikola Kalinic (‘7), Ruslan Rotan (‘44).

SEVILLA, care a castigat competitia pentru a patra oara (doua Cupe UEFA, doua EUROPA LEAGUE), se impusese anul trecut in fata formatiei portugheze Benfica, la loviturile de departajare, cu scorul de 4-2.

In finala de la Varsovia, SEVILLA, care pornea mare favorita, s-a trezit condusa pe tabela din minutul 7, cand croatul Kalinic a marcat cu capul din centrarea lui Matheus.

Citeste si: LIGA EUROPA: DNEPR DNEPROPETROVSK – SSC NAPOLI, scor 1-0 \ Ucrainenii, SURPRIZA din FINALA

Andaluzii au pus presiune pe poarta lui DNEPR si Reyes a irosit prima ocazie clara a echipei lui Unai Emery, in minutul 20. Mbia a trimis si el periculos, cu capul, dar Boiko a fost la post (‘24).

Sevilla a restabilit egalitatea in minutul 28, cand polonezul Krychowiak a reusit sa trimita mingea in plasa, in urma unui corner, cu toata opozitia lui Boiko. Ibericii au preluat conducerea peste doar trei minute, cand Bacca a fost lansat excelent de Reyes si columbianul l-a executat pe Boiko (‘31).

DNEPR a suportat bine socul si a fost aproape de gol in minutul 37, dar Rico a deturnat in corner sutul foarte bun al lui Konoplianka. Dupa un sut periculos al lui Aleix Vidal (‘42), echipa ucraineana a restabilit egalitatea in finalul primei reprize, prin Rotan, care a transformat impecabil o lovitura de la 25 de metri (‘44).

Repriza secunda a fost lipsita de ocazii clare de gol in prima sa parte, dar usor-usor SEVILLA si-a impus jocul. Krychowiak (‘67) a fost blocat in extremis in momentul sutului de Matheus, apoi ibericii au cerut penalty la un contact in careu intre Vitolo si Matheus (‘69), iar in minutul 73 Bacca a lovit din nou, lansat in careu de Vitolo.

Bacca a mai avut doua oportunitati foarte mari de gol, dar in prima instanta Boiko a facut o minune (79) la lovitura sa de cap, iar a doua oara a trimis balonul alaturi de poarta (‘80).

DNEPR a fortat intrarea in prelungiri, dar SEVILLA a rezistat fara probleme. Finalul a fost umbrit de un moment in care brazilianul Matheus s-a prabusit pe gazon (‘87), langa un coechipier, si si-a pierdut cunostinta pentru cateva momente, aparent in urma unei comotii. Matheus a fost evacuat pe targa, iar Dnepr a a atacat in ultimele minute in inferioritate numerica.

Citeste si: LIGA EUROPA: AC FIORENTINA – FC SEVILLA, scor 0-2 \ Spaniolii s-au CALIFICAT in FINALA

SEVILLA a castigat toate cele patru finale pe care le-a jucat in competitie: la Eindhoven (cu Middesbrough FC, in 2006), la Glasgow (impotriva formatiei Espanyol Barcelona, 2007), in Cupa UEFA, la Torino (cu Benfica, in 2014), in Europa League, iar acum la Varsovia. Andaluzii au cucerit si o Supercupa a Europei, dar le-au ratat pe celelalte doua.

Sevilla a devenit primul club care castiga de patru ori Cupa UEFA/EUROPA LEAGUE.

Au evoluat echipele:

DNEPR: 71. Denis Boiko — 44. Artem Fedetki, 23. Douglas, 14. Evgheni Ceberiaciko, 12. Leo Matos — 7. Jaba Kankava (28. Evgheni Sahov, 85), 25. Valeri Fedorciuk (19. Roman Bezus, 68) — 99. Matheus, 29. Ruslan Rotan (capitan), 10. Evgheni Konoplianka — 9. Nikola Kalinic (11. Evgheni Selezniov, 78). Antrenor: Miron Markevici.

Rezerve neutilizate: 16. Jan Lastuvka — 2. Alexandru Vlad, 20. Bruno Gama, 24. Valeri Lucikevici.

SEVILLA: 29. Sergio Rico Gonzalez — 22. Aleix Vidal, 6. Daniel Carrico, 15. Thimothee Kolodziejczak, 2. Benoit Tremoulinas — 25. Stephane M’Bia, 4. Grzegorz Krychowiak — 10. Jose Antonio Reyes (capitan; 23. Coke, 58), 19. Ever Banega (12. Vicente Iborra, 87), 20. Vitolo — 9. Carlos Bacca (7. Kevin Gameiro, 82). Antrenor: Unai Emery.

Rezerve neutilizate: 13. Beto — 3. Fernando Navarro, 5. Diogo Figueiras, 17. Denis Suarez.

Sursa foto: evz.ro