Europa League, turul III preliminar / FCSB – Slovan Liberec 0-2 / Eliminați de COVID, ghinion și neșansă

FCSB a fost eliminată, joi seară, de Slovan Liberec din turul III preliminar al Europa League, cu scorul de 2-0.

FCSB a fost lovită de toate ghinioanele posibile înaintea, dar și în timpul, partidei contând pentru turul al III-lea preliminar al Europa League. Înafara focarului de coronavirus care a decimat lotul de jucători dar și staff-ul tehnic, roș-albaștrii au rămas și fără atacantul Karanovic, accidentat, dar și fără fundașul central Cană eliminat, în primele 20 de minute ale jocului de la Giurgiu.

Apoi a mai fost și penalty-ul neacordat de centralul din Azerbaidjan, în prima repriză, la faultul în careul advers asupra căpitanului Perianu (foto). În minutul 13 al întâlnirii, Ovidiu Perianu, căpitanul de numai 18 ani al roș-albaștrilor, a fost doborât în careul advers de către Martin Koscelnik, fundașul dreapta al cehilor. Acesta l-a împiedicat în careu pe mijlocașul de la FCSB, însă arbitrul Aliyar Aghayev (Azerbaidjan) a decis să nu arate spre punctul cu var. Mai mult, i-a arătat cartonaș galben lui Perianu pentru simulare!

Cu toate paradele lui Straton și eforturile lăudabile ale lui Șut, Soiledis și a celorlalți fotbaliști trimiși de voie de nevoie în teren pentru meciul din această seară, golurile adversarilor au venit logic. Yusuf în minutul 64 și  Rabusic în minutul 82 au semnat golurile unei victorii greu de evitat, obținută de formația cehă Slovan Liberec. O formație rudimentară cu două-trei idei de joc și cam atât, care în condiții normale nu ar fi obținut calificarea în play-off-ul Europa League. Totuși, cehii vor juca pentru calificarea în grupe cu învingătoarea meciului APOEL Nicosia – Zrinjski, scor 2-2 în minutul 83.

Sursa foto: captura video