EUROPA LEAGUE: Vezi cele patru echipe CALIFICATE in SEMIFINALE

Seara zilei de joi a programat returul partidelor din SFERTURILE DE FINALA ale EUROPA LEAGUE, meciuri in urma carora s-au aflat cele patru echipe care s-au calificat in SEMIFINALELE COMPETITIEI.

Mansa retur a SFERTURILOR DE FINALA din EUROPA LEAGUE a programat joi seara patru intalniri pe cat de echilibrate, pe atat de interesante. Returul SFERTURILOR EUROPA LEAGUE pleca de la urmatoarele coordinate: BENFICA, JUVENTUS si FC PORTO castigasera la limita in tur, 1-0, partidele cu ALKMAAR, LYON si SEVILLA, in timp ce FC BASEL era singura formatie care isi asigurase un avantaj important in prima mansa, castigand cu 3-0 pe teren propriu meciul contra celor de la VALENCIA.

Insa, exact partida dintre VALENCIA si FC BASEL a fost punctual maxim de atractie al returului SFERTURILOR DE FINALA din EUROPA LEAGUE. VALENCIA nu a renuntat la lupta desi pierduse in tur cu 3-0 si a alergat 90 de minute dupa un rezultat care sa ii califice sau sa trimita macar partida in prelungiri. Alcacer  in minutul 38 avea sa reaprinda sperantele pentru spaniloi, pentru ca Vargas, cu trei minute inainte de finalul primei parti sa duca scorul la 2-0. Acelasi Alcacer, in minutul 70 reusea dubla si, in acel moment trimitea partida in prelungiri. Cazuti psihic si fizic, elvetienii de la BASEL putea sa primeasca chiar si golul patru in minutul 89, atunci cand Alcacer a ratat dintr-o pozitie de singur cu portarul. Valencia a trimis meciul in prelungiri in ciuada faptului ca in cele 90 de minute a mai trimis balonul in bara de doua ori si a mai ratat alte cateva oportunitati incredibile de gol. In prelungiri, dup ace elvetienii de la BASEL au ramas fara doi jucatori, eliminati in primele 15 minute suplimentare, Alcacer a resuit sa marcheze golul de 4-0, in minutul 113, iar Bernat, in minutul 118 a dus scorul la 5-0.

Citeste si: UEFA CHAMPIONS LEAGUE: United a sperat 1 minut in Germania. Barca, out! 

In celelalte meciuri ale serii, toate celelalte favorite au invins fara mari emotii, calificandu-se in semifinale.

La Lisabona, BENFICA a trecut de AZ ALKMAAR cu 2-0 dupa golurile marcate de Rodrigo in minutele 39 si 71, astfel incat portughezii au trecut in faza urmatoarea cu 3-0 la general.

La Torino, JUVENTUS a primit vizita francezilor de la LYON dupa ce in tur reusisera sa invinga in deplasare cu 1-0. Italienii au transat rapid soarta calificarii in SEMIFINALELE EUROPA LEAGUE,  Pirlo marcand in minutul 4 golul care ducea scorul la 2-0 la general. Chiar daca Briand a egalat la unu in minutul 18, LYON nu a avut forta sa intoarca rezultatul, ba mai mulot, Marchisio, in minutul 68, a inscris pentru 2-1. JUVENTUS merge in semifinale dupa 3-1 la general cu LYON.

Citeste si: LIGA CAMPIONILOR: REAL MADRID si CHELSEA, calificari dramatice in semifinale 

Nici FC SEVILLA nu a avut emotii prea mari in jocul de pe teren propriu cu FC PORTO. In tur, lusitanii castigasera cu 1-0, dar Rakitic, in minutul 5, avea sa egaleze situazia la general.  Vitolo, minutul 26, si Bacca in minutul 29, avea sa urce scorul la 3-0 in favoarea spaniolilor, astfel incat partea secunda nu a mai fost la fel de interesanta. Gameiro, in minutul 79 si Quaresma in prelungiri de cealalta parte aveau sa mai inscrie pentru cele doua echipe, stabilind scorul final de 4-1 in favoarea spaniolilor. SEVILLA se califica astfel in SEMIFINALELE EUROPA LEAGUE dupa 4-2 la general cu FC PORTO.

 REZULTATELE SI MARCATORII PARTIDELOR DIN MANSA RETUR A SFERTURILOR EUROPA LEAGUE

VALENCIA – FC BASEL 5-0 (dupa prelungiri) (in tur, 0-3) / Au marcat: Paco Alcacer ’38 , ’70 si ‘ 113, Vargas ’42, Bernat 118

BENFICA – AZ ALKMAAR 2-0 (in tur, 1-0) / A marcat: Rodrigo ’39 si ’71

JUVENTUS – O.LYON 2-1 (in tur, 1-0) / Au marcat: Pirlo ‘4, Marchisio ’68/ Briand ’18

FC SEVILLA – FC PORTO 4-1 (in tur, 0-1) / Au marcat: Rakitic ‘5, Vitolo ’26, Bacca ’29, Gameiro ’79/ Quaresma ’90+2

*Echipele scrise cu ROSU s-au calificat in SEMIFINALELE EUROPA LEAGUE

Sursa foto: prosport.ro