EUROPA LEAGUE: VIKTORIA PLZEN-PETROLUL 1-4 (1-3) / Calificare superba a “LUPILOR GALBENI”

PETROLUL PLOIESTI a obtinut o calificare en-fanfare in PLAY-OFF-ul EUROPA LEAGUE, dupa ce “LUPII GALBENI” cu veteranul ADRIAN MUTU in rol de sef de haita si-au “sfasiat” adversara, pe VIKTORIA PLZEN cu un scor pe masura jocului 4-1

Cotata cu sansa a doua dupa TRAGEREA la SORTI a partidelor din TURUL III PRELIMINAR al EUROPA LEAGUE, PETROLUL PLOIESTI parea condamnata dupa remiza, 1-1, inregistrata in urma cu o saptamana pe arena “ILIE OANA” din urbea prahoveana. Infocatii suporteri ai “gazarilor” pareau ca vor ramane doar cu satisfactia capturarii steagului de brigada a celei mai cunoscute factiuni a suporterilor echipei cehe si cam atat.

CITESTE SI: EUROPA LEAGUE: SLOVAN – ASTRA 2-3 (2-1) / Giurgiuvenii se califica, fara emotii, in PLAY-OFF 

Insa, PETROLUL PLOIESTI s-a dus la PLZEN injectata cu optimism si acest lucru s-a vazut inca dupa primele 45 de minute cand tabela de marcaj a arenei VIKTORIEI indica un specatculos 3-1 in favoarea elevilor tehnicianului RAZVAN LUCESCU. Cu un ADI MUTU  in zi de gratie, autor al unui golazzo (39) si a unei pase de gol, dar si cu TEIXEIRA (20) si GARCIA (43) secondandu-l perfect pe “BRILIANT”, PETROLUL a facut instructie cu mai bine cotata sa adversara.

CITESTE SI: EUROPA LEAGUE: CFR CLUJ – DINAMO MINSK 0-2 (0-0) / Ardelenii s-au facut de rusine in fata bielorusilor 

Golul marcat de TOTO TAMUZ (69) in mitanul secund a marit diferenta de pe tabela, in conditiile in care, la scorul de 2-0 pentru ploiesteni, PILAR (41) adusese de doi bani speranta in tabara gazdelor.  In final, PETROLUL se califica in PLAY-OFF-ul EUROPA LEAGUE si maine isi va afla adversarul dupa TRAGEREA LA SORTI de la NYON.

VIKTORIA PLZEN: Kozacik – Reznik, Hubnik, Prochazka, Limbersky – Horava, Horvath – Petrzela, Kolar, Pilar – Bakos. Antrenor: DUSAN UHRIN jr.
PETROLUL PLOIESTI: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Gerson, Fanchone – De Lucas, Hoban – Nepomuceno, Mutu, Teixeira – Tamuz. Antrenor: RAZVAN LUCESCU.

Sursa foto: prosport.ro