Europarlamentarii PNL intra in PPE de miercuri, PNL va fi membru PPE din septembrie

Aderarea PMP la popularii europeni se va incheia in septembrie

Cei sase europarlamentari alesi din partea PNL vor adera oficial, incepand de miercuri, la Partidul Popularilor Europeni (PPE), dupa care partidul va fi acceptat in cadrul PPE la mijlocul lunii septembrie, potrivit unei decizii a Adunarii Politice a PPE de luni.

Fostul presedinte al partidului Crin Antonescu a anuntat a doua zi dupa alegerile europarlamentare ca PNL va parasi ALDE si va adera la PPE.

De precizat ca delegatia deputatilor PPE din Romania – formata din 6 membri PNL, 5 membri PDL, 2 membri UDMR si 2 membri PMP – a decis sa adopte o formula de co-presedintie, care va fi asigurata de Adina Valean (PNL) si Theodor Stolojan (PDL).

CITESTE SI: ADINA VALEAN SI THEODOR STOLOJAN conduc delegatia deputatilor PPE din Romania

Conform sursei citate, delegatia deputatilor PPE din Romania a decis sa sustina candidatura lui Marian-Jean Marinescu pentru pozitia de vicepresedinte al grupului PPE din Parlamentul European.

Alegerile vor avea loc miercuri, dupa ce va fi desemnat prin vot presedintele fractiunii populare din PE. 

Delegatiei romanesti din PPE ii vor reveni – conform algoritmului d’Hondt, care sta la baza distribuirii tuturor responsabilitatilor din forul legislativ european – 7 sau 8 functii in cadrul comisiilor si al delegatiilor parlamentare.