EUROPARLAMENTARII PSD saluta discursul lui JEAN-CLAUDE JUNCKER

Delegatia EUROPARLAMENTARILOR PSD a salutat faptul ca presedintele Comisiei Europene, JEAN-CLAUDE JUNCKER, pune solidaritatea in centrul mesajului sau despre ‘Starea Uniunii’, dar a atras atentia ca si reducerea saraciei sau a decalajelor in UE necesita solidaritate, nu doar situatiile temporare de criza, precum valul de refugiati cu care se confrunta statele membre, potrivit unui comunicat de presa difuzat joi.

‘Totusi (…) nu e suficient ca solidaritatea, principiu fundamental al UE, sa fie invocata doar in momente dificile, cand apar provocari din exteriorul UE si ne sunt testate limitele. Solidaritatea trebuie sa existe si atunci cand vorbim despre prioritati majore, permanente, ale UE, precum reducerea saraciei, a inegalitatilor si a decalajelor intre statele membre’, se mentioneaza in comunicat.

CITESTE SI: JUNCKER A PREZENTAT SCHEMA DE DISTRIBUIRE A REFUGIATILOR IN UE. ROMANIA A AFLAT CATI IMIGRANTI VA PRIMI. UPDATE

Potrivit delegatiei EUROPARLAMENTARILOR PSD, ‘decidentii europeni nu trebuie sa uite ca reducerea decalajelor in interiorul UE, intre regiunile sarace si cele bogate, ramane un obiectiv fundamental’. Acest lucru se face concret prin alocarea de fonduri prioritare pentru regiunile slab dezvoltate, orientarea corecta si echitabila a investitiilor, prin politici de sprijinire a statelor membre in eforturile de creare de locuri de munca, dar si prin asumarea ‘unor pozitii solidare si ferme atunci cand anumite categorii de populatie isi vad amenintate drepturile in alte state membre — asa cum se intampla cu semnalele transmise in ultimii ani, in anumite tari, cu privire la posibila restrangere a drepturilor muncitorilor proveniti din Romania’, conform sursei citate.

Totodata, EUROPARLAMENTARII PSD s-au declarat intru totul de acord cu declaratia lui JEAN-CLAUDE JUNCKER privind “nevoia de a recrea un proces de convergenta, atat intre statele membre si in cadrul societatilor, bazat pe productivitate, crearea de locuri de munca si echitatea sociala”. ‘Facem un apel catre presedintele CE sa ofere asigurari ca, mai ales in acest nou context, nu se va ceda in fata acelor state membre care cer o restrangere a libertatii de circulatie a fortei de munca, deoarece un asemenea scenariu ar reprezenta incalcarea tocmai a acelor valori pe care domnul JEAN-CLAUDE JUNCKER le-a invocat in discursul sau de miercuri’, au mai declarat EUROPARLAMENTARII PSD.

CITESTE SI: CONSILIUL EUROPEI CERE STATELOR MEMBRE SA RESPECTE DREPTURILOR OMULUI IN CAZUL TUTUROR REFUGIATILOR

Totodata, delegatia EUROPARLAMENTARILOR PSD si-a exprimat sprijinul pentru pozitia exprimata de Gianni Pitella, Presedintele Grupului S&D din Parlamentul European, care a declarat ca UE trebuie sa se reintoarca la o abordare bazata pe respect, cooperare si solidaritate intre statele membre.

Sursa foto: jurnalul