Europarlamentarul RAMONA MANESCU, despre situatia din REGIUNEA DONBASS si nevoia implementarii ACORDURILOR DE LA MINSK

Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European (PE) se declara ingrijorat fata de actuala si viitoarea deteriorare a SITUATIEI DE SECURITATE DIN REGIUNEA DONBASS, luand in considerare evolutiile din ultimele doua saptamani.

Intr-un comunicat de presa semnat de liderul Comisiei pentru Afaceri Externe al PE, ELMAR BROK si presedintele Comitetului de Asociere Parlamentara UE-Ucraina, Andrej Andrej Plenković se constata faptul ca ”atacurile armate in zonele aflate sub control guvernamental sunt IN CRESTERE si se desfasoara cu ARMAMENT GREU SI DISPOZITIVE INTERZISE care INCALCA ACORDURILE DE LA MINKS”, relateaza site-ul caleaeuropeana.

CITESTE SI: INTERVIU EXCLUSIV RAMONA MANESCU. REGISTRUL CU NUMELE PASAGERILOR (PNR): ”BIG BROTHER IN AER” SAU O USA TRANTITA IN NASUL TERORISMUL GLOBALIZAT?

Cei doi lideri din partea grupului PPE transmit totodata ”condoleante familiilor victimelor” si isi exprima ”regretul pentru noile evolutii”. ”Suntem ingrijorati de faptul ca monitorizarile OSCE nu se pot desfasura in siguranta si in deplina libertate in zonele din Donbass controlate de militanti. IMPLEMENTAREA STRICTA A PREVEDERILOR DE LA MINSK din septembrie 2014 si februarie 2015 este cruciala pentru identificarea unei solutii pe termen lung de reintegrare a teritoriilor ocupate intr-un sistem constitutional si legal al Ucrainei”.

Membru in Comisia pentru Afaceri Externe a PE, europarlamentarul roman din partea PPE/PNL, RAMONA MANESCU, a tinut sa precizeze in acest context tulburator ca ”Europa trebuie sa transmita MESAJE DE SOLIDARITATE si sa ofere intreg sprijinul legal si in conformitate cu prevederile internationale pentru a AJUTA UCRAINA sa depaseasca IMPASUL DE SECURITATE CARE II AMENINTA SUPRAVIETUIREA STATALA. In secolul al XXI-lea, cetatenii niciunui stat nu mai trebuie sa sufere de pe urma unor comportamente care amintesc de vremuri ce au transformat Europa intr-un morman de ruine”.

”Noi, grupul PPE in Parlamentul European SPRIJINIM AUTORITATILE UCRAINIENE in continuitatea reformelor democratice aflate pe agenda guvernamentala si vom insista in sustinerea noastra pentru INTEGRITATEA TERITORIALA SI SUVERANITATEA UCRAINEI”, a mai spus eurodeparlamentarul roman.

In privinta problematicii dialogului politic intre UE si Ucraina, Ramona Manescu a declarat ca ”Parlamentul European, ca institutie democratica supranationala direct aleasa de 500 de milioane de cetateni, va face toate eforturile care depind de acesta pentru ca angajamentul ferm al guvernului de la Kiev in IMPLEMENTAREA REFORMELOR initiate prin ACORDUL DE ASOCIERE de anul trecut sa continue”.

CITESTE SI: UCRAINA: COMBATANTII AU AJUNS LA UN ACORD DE INCETARE COMPLETA A FOCULUI DE LA 1 SEPTEMBRIE

”Acordurile de la Minsk raman FUNDAMENTUL RECONSTRUIRII PACII SI A MEDIULUI DE SECURITATE REGIONAL, dar si dovada de repozitionare a Rusiei pe fagasul normalitatii in relatiile internationale. In caz contrar, sanctiunile europene si reactia comunitatii euro-atlantice vor arata Moscovei ca solidaritatea, unitatea, valorile comune ale cooperarii, democratiei si respectul pentru dreptul international sunt elementele inerente ale unei ordini internationale pasnice si dezise de conflict”, a fost mesajul categoric al Ramonei Manescu.

In cele din urma, grupul PPE din Parlamentul European precizeaza ca mesaje de sustinere a Ucrainei si actiuni care SA PREVINA ESCALADAREA VIOLENTELOR, TENSIUNILOR SI CONFLICTULUI sunt asteptate la reuniunea ministeriala de la Berlin si dialogul la nivel inalt de la Bruxelles, de saptamana aceasta.

Sursa foto: caleaeuropeana