Europol: Avertisment asupra bandelor infractionale romanesti

Bandele criminale din Romania vizeaza orase europene, unde se deplaseaza cu ajutorul unor curse low-cost pentru a comite infractiuni, dupa care se intorc acasa, a avertizat directorul Europol, Rob Wainwright (foto), citat de Daily Express, in pagina electronica.

Principalele infractiuni comise sunt fraudele cu carduri si furtul din buzunare, romanii si bulgarii fiind suspecti de fraude cu carduri bancare in proportie de 90 la suta in Europa, potrivit Europol.

Rob Wainwright a descris bandele romanesti drept “infractori de rand care opereaza in jurisdictii multiple”, adaugand ca acestea sunt active de-a lungul Europei.

Europol a identificat 240 de bande de crima organizata din România, care reprezinta 6,7 la suta din totalul retelelor criminale active in Europa, potrivit The Times.

“Avem acest fenomen al bandelor criminale calatoare, care a devenit mult mai prevalent in ultimii trei din patru ani; bande din Lituania, Polonia, Romania opereaza in 20 sau mai multe tari”, a declarat Wainwright.

Sursa foto: theaustralian.com.au