EUROSCEPTICII MARINE LE PEN si NIGEL FARAGE saluta rezultatul REFERENDUMULUI din GRECIA

Principalii reprezentanti ai curentului eurosceptic, inclusiv MARINE LE PEN si NIGEL FARAGE, si-au manifestat deschis satisfactia dupa ce grecii au respins duminica, prin REFERENDUM, un plan de asistenta financiara – insotit de masuri de austeritate – propus de creditorii internationali, relateaza agentiile AFP si Reuters.

In opinia presedintei Frontului National francez, MARINE LE PEN, votul dat de GRECI este o victorie impotriva ‘oligarhiei Uniunii Europene (UE)’ si in acelasi timp unul de ‘rebeliune in fata dictatelor europene, care doresc sa impuna cu orice pret moneda unica, prin austeritatea cea mai inumana si mai contra-productiva’.

CITESTE SI: REFERENDUM IN GRECIA: Dupa numararea VOTURILOR, 61% din greci au votat “NU”. UPDATE 

‘Statele europene trebuie sa profite de acest eveniment pentru a se aseza la masa negocierilor, sa constate esecul euro si al austeritatii si sa decida renuntarea la sistemul monedei unice, lucru necesar pentru a reveni la cresterea economica reala, pentru a reduce somajul si datoriile’, a apreciat lidera extremei drepte franceze, intr-o postare pe Twitter. ‘Acest ‘Nu’ grec este o frumoasa si mare lectie de democratie. Popoarele au revenit’ in UE, a mai mentionat MARINE LE PEN.

La randul sau, liderul partidului britanic antieuropean UKIP, NIGEL FARAGE, crede ca ‘proiectul european este pe cale sa moara’. ‘Este fabulos sa vezi curajul poporului grec in fata agresiunii politice si economice a Bruxelles-ului’, a mai scris acesta intr-un mesaj postat tot pe Twitter.

CITESTE SI: GRECIA – intre ramanerea in ZONA EURO si revenirea la DRAHMA 

Si liderul formatiunii spaniole Podemos (stanga radicala), PABLO IGLESIAS, a scris pe aceeasi retea de socializare ca ‘astazi in GRECIA democratia a invins’. Ca urmare a masurilor de austeritate, care au erodat si in Spania popularitatea partidelor de dreapta, Podemos spera ca va inregistra la alegerile legislative de la sfarsitul anului un succes asemanator celui obtinut de Syriza in GRECIA la scrutinul din luna ianuarie.

Sursa foto: bbc.co.uk