EUROSTAT: Romania a inregistrat cea mai abrupta cadere economica din UE

Eurostat

Eurostat a anuntat ca Romania a inregistrat cea mai abrupta cadere economica din Uniunea Europeana la sfarsitul trimestrului II din 2014. In luna august 2014, tara nostra se situeaza pe primul loc in UE la scaderea volumului cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, si tot pe primul loc in iulie, in ceea ce priveste reducerea locurilor de munca.

Eurostat a anuntat ca la sfarsitul trimestrului II din 2014, Romania a inregistrat cea mai abrupta cadere economica din Uniunea Europeana. Tara noastra se situeaza pe primul loc in U.E in luna august 2014 privind scaderea volumului cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, asta dupa ce in luna iulie se situase pe locul al doilea. In luna august 2014 volumul cifrei de afaceri a inregistrat o scadere de 0,6% fata de luna precedenta.

Citeste si: ROMANIA, cel mai mare DECLIN al vazarilor de retail din UE in luna august

In luna iulie 2014 Romania s-a situat tot pe primul loc in Uniunea Europeana si in ceea ce priveste reducerea locurilor de munca. Datele nu fac cinste tarii nostre. Situatia este insa si mai dramatica atunci cand vorbim de vanzarea carburantilor care in luna august 2014 a scazut cu 3,2% fata de luna precedenta a acestui an si cu 7,3% fata de luna august din anul precedent.

Principalul indicator privind puterea de cumparare a populatiei il reprezinta volumul cifrei de afaceri a comertului cu amanuntul. Scaderea volumului cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a avut loc din cauza supraimpozitelor din mediului de afaceri si a taierii investitiilor.

Citeste si: Economia Europei, afectata de tensiunile geopolitice si de lipsa reformelor structurale

CADEREA ECONOMICA A ROMANIEI

AUGUST 2014 – volum cifra afaceri comert cu amanuntul mai mic cu 0.6% fata de IULIE 2014

AUGUST 2014- vanzare carburanti mai mica cu 3,2 % fata de IULIE 2014

Mondo News iti recomanda si: Europa cauta solutii pentru a-si revigora economia, dupa cea mai grava criza financiara din ultima generatie