Eurostat: ROMANIA, pe locul doi in UE la SCADEREA preturilor locuintelor

Desi in zona euro PRETURILE locuintelor au crescut cu 0,9%, iar in Uniunea Europeana s-au majorat cu 1,4%, in trimestrul al doilea al acestui an, in ROMANIA acestea au SCAZUT.

ROMANIA se situeaza pe locul secund, dupa Slovenia (2,6%), in privinta celor mai mari SCADERI, de minus 1,3%, arata datele publicate joi de Oficiul European de Statistica, Eurostat.

Citeste si: PIATA IMOBILIARA: CAT MAI COSTA UN APARTAMENT SAU O GARSONIERA IN CAPITALA

In cazul ROMANIEI, SCADEREA PRETURILOR locuintelor in trimestrul al doilea comparativ cu primul trimestru vine dupa o crestere de 0,6% inregistrata in primele trei luni ale acestui an comparativ cu ultimele trei luni ale anului trecut.

Cu o scadere de 3,8%, ROMANIA se situeaza printre statele UE unde preturile locuintelor au inregistrat cele mai mari SCADERI si in ritm anual, trimestrul al doilea 2014 comparativ cu perioada similara a anului trecut, fiind devansata doar de Slovenia, minus 9,8%, si Italia, minus 4,8%. Aceasta in conditiile in care la nivelul zonei euro PRETURILE LOCUINTELOR au ramas stabile iar in Uniunea Europeana au crescut cu 1,7%.

CAT AR TREBUI SA COSTE O LOCUINTA DIN ROMANIA DUPA LOGICA ENGLEZILOR

Sursa foto: business24.ro