EUROVISION 2014, FINALA EUROVISION ROMANIA: LIVE TEXT de la Brasov

EUROVISION 2014, FINALA EUROVISION ROMANIA: In aceasta seara vom afla care este piesa castigatoare a selectiei nationale EUROVISION 2014. Finala EUROVISION ROMANIA a inceput la ora 20.30, la Brasov, concurs  transmis in direct de TVR 1 si in format LIVE TEXT de MONDO NEWS. Ramai pe Mondo News, cele mai importante momente sunt transmise in timp real, de la 20.30. Vezi mai jos galerie foto din concurs.

ASCULTA AICI PIESA CARE VA REPREZENTA ROMANIA LA EUROVISION 2014 DE LA COPENHAGA

EUROVISION 2014, ora 23.01: Castigatorii selectiei nationale EUROVISION 2014 sunt Paula Seling si Ovi cu piesa Miracle. “Va multumim din suflet, Suntem onorati, ne-ati dat o povara mare pe umeri, speram doar sa va facem mandri la Copenhaga”, a spus Ovi. 

“Se intampla miracole, momente ca si acestea. Va multumim din suflet. Va promitem ca vom face tot ce putem sa va facem mandri ca ne-ati ales pe noi. Doamne ajuta!”, a spus Paula Seling. 

Paula si Ovi vor merge la Copenhaga cu piesa “Miracle”.

EUROVISION 2014, ora 22.53: Pe scena intra concurentii care au evoluat in finala EUROVISION, cateva momente ne mai despart pana vom afla cine este castigatorul selectiei nationale. VOTUL TELESPECTATORILOR: Mirela Boureanu Vaida a obtinut cele mai multe puncte, 12, urmata de Paula Seling si Ovi.

EUROVISION 2014, ora 22.10: Show-ul EUROVISION continua cu Stela Popescu, care a fost prima prezentatoare a acestui concurs, tot la Brasov.

EUROVISION 2014, ora 21.50: Pe scena Teatrului “Sica Alexandrescu” a evoluat ultimul concurent. S-A DAT START TELEVOT!!! 

EUROVISION 2014, ora 20.50: Pe scena EUROVISION ROMANIA vor intra, in ordine: Bere Gratis “Despre mine si ea”, The dAdA—”Unpredictable”, The Zuralia Orchestra — “You Know”, Vizi Imre—”Kind of Girl”, Anca Florescu — “Hearts Collide”, Silvia Dumitrescu — “Fiorul iubirii”, Renee Santana feat. Mike Diamondz — “Letting Go”, Stefan Stan feat TeddyK — “Breathe”, Naomy — “Daca tu iubesti”, Vaida — “One More Time” si sal — “Hardjock”.

EUROVISION 2014, ora 20.40: A inceput concursul Eurovision Romania, selectia nationala! Seara este deschisa de Paula Seling & Ovi — “Miracle”. 

EUROVISION 2014, ora 20.31: Au inceput sa vina invitatii pe covorul rosu de la Teatrul Sica Alexandrescu din Brasov. Cateva momente ne mai despart de debutul finalei. Iuliana Marciuc, Stela Popescu, Corina Chiriac si Mircea Dinescu se numara printre invitatii care au ajuns in acest moment la teatrul din Brasov. Luminita Dobrescu se afla si ea pe covorul rosu.

EUROVISION 2014, FINALA EUROVISION ROMANIA: 12 finalisti se vor intrece in selectia nationala Eurovision 2014, iar emotiile au atins deja cote maxime la aceasta ora, in seara bataliei finale pentru EUROVISION 2014.

EUROVISION ROMANIA 2014: Intreaga tara asteapta, cu sufletul la gura, finala selectiei nationale Eurovision Romania 2014, care va desemna artistul care va reprezenta Romania la Copenhaga. Concursul se va desfasura la Teatrul “Sica Alexandrescu” din Brasov.

Pentru acest show a lucrat o echipa de aproximativ 80 de persoane, au declarat pentru Agerpres reprezentanti ai producatorilor. Scena Teatrului Dramatic a fost marita si adaptata pentru acest spectacol, la care vor participa vedete TVR, finalistii Eurovision si artistii invitati.

Afla aici ultimele detalii despre seara marii finale EUROVISION 2014. VIDEO

EUROVISION ROMANIA 2014:  Spectacolul, care celebreaza 46 ani de la lansarea concursului Cerbul de Aur, dar marcheaza si lansarea grilei de primavara a televiziunii publice, va incepe la ora 20,30 si va dura aproximativ doua ore. Artistul Alexandru Ghildus este creatorul trofeului care va fi inmanat castigatorului selectiei nationale Eurovision.

EUROVISION ROMANIA 2014:  Ordinea intrarii in concursul EUROVISION a artistilor este urmatoarea: Paula Seling & Ovi — “Miracle”, Bere Gratis “Despre mine si ea”, The dAdA—”Unpredictable”, The Zuralia Orchestra — “You Know”, Vizi Imre—”Kind of Girl”, Anca Florescu — “Hearts Collide”, Silvia Dumitrescu — “Fiorul iubirii”, Renee Santana feat. Mike Diamondz — “Letting Go”, stefan Stan feat TeddyK — “Breathe”, Naomy — “Daca tu iubesti”, Vaida — “One More Time” si sal — “Hardjock”.

Modalitatea de jurizare este 50% televot si 50% vot al unui juriu national alcatuit din specialisti, in numar impar, minimum cinci, maximum sapte si doi membri de rezerva.

Telespectatorii isi pot vota piesele preferate in timpul spectacolului. Fiecarei piese i se va aloca un numar de telefon care se va afisa pe parcursul melodiei, in mod egal pentru toti concurentii. Telespectatorii vor putea vota de pe acelasi numar de telefon pentru una sau pentru mai multe melodii, dar numai o singura data pentru fiecare, din momentul in care se vor declara deschise liniile telefonice.

Reprezentantul Romaniei la concursul international va canta la Copenhaga pe 8 mai, in a doua semifinala. Finala va avea loc pe 10 mai. Nu doar Romania isi alege pe 1 martie reprezentantul la concursul Eurovision. in aceeasi zi au loc si finalele nationale din Estonia si Lituania. 

EUROVISION ROMANIA 2014. Silvia Dumitrescu despre Eurovision: As vrea ca publicul din Romania sa inteleaga ca suntem in plina maturitate artistica

Silvia Dumitrescu, artista care concura in Selectia Nationala Eurovision, sambata, la Brasov, a declarat pentru Agerpres ca a decis sa participe la EUROVISION si pentru a arata publicului ca generatia ei de muzicieni se afla in plina maturitate.

“Anul trecut am vazut-o pe Elena Carstea (la Selectia Nationala Eurovision — n.r.). As vrea ca publicul din Romania sa inteleaga ca nu am murit. Suntem in plina maturitate artistica, avem destula experienta scenica incat sa demonstram acest lucru”.

Silvia Dumitrescu va prezenta in finala nationala piesa “Fiorul iubirii”, scrisa de Virgil Popescu. 

“Pe mine emotiile concursului ma stimuleaza si ma fac sa fiu si mai buna. (…) Virgil Popescu a creat o altfel de piesa decat am cantat eu pana acum si cred ca acest experiment muzical este mai romantic si sunt foarte multi romantici in Romania”, a adaugat aceasta.

“Sunt suficient de pregatita sa fac fata emotiilor de orice fel. Imi place competitia si simt nevoia sa arat ca cei din generatia mea au fost pusi intr-un con de umbra. Vreau in numele lor sa arat ca aceasta generatie inca exista si vreau sa imi laud colegii de breasla care sunt foarte talentati si mi-as dori sa iasa toti cu piese la Eurovision, pentru ca publicul care se uita la Eurovision este unul cu media de varsta 40”, a adaugat Silvia Dumitrescu.

EUROVISION 2014, FINALA NATIONALA EUROVISION. Naomy: Eurovisionul nu o sa intrebe pe nimeni “Ce identitate ai?”; o sa te intrebe de talent 

Naomy, care concureaza in Selectia Nationala pentru Eurovision 2014 cu piesa “Daca tu iubesti”, a declarat pentru Agerpres ca a considerat ca anul acesta este momentul potrivit pentru a se inscrie in competitie, pentru care nu conteaza identitatea artistilor, ci talentul lor.

“Eurovision, Mamaia, Cerbul de Aur… (acolo — n.r.) nu o sa intrebe pe nimeni ce culoare ai si ce identitate. O sa te intrebe de talent. Daca il ai cu tine, ramai, daca nu, pleci acasa. in competitie nu poti sa vii sa spui ‘Sunt Sharon Stone’. Acolo poti sa vii, sa canti beton si sa pleci. Nu ma intereseaza de nimeni si de nimic. Nu mi-e frica de nimeni si de nimic”, a spus Naomy, care in 2008 a fost criticata pentru participarea la Festivalul de la Mamaia.

“Supararea de la Mamaia m-a facut sa plec de tot, pentru ca am crezut ca nu mi-a fost apreciat talentul”, a spus Naomy, care locuieste de doi ani in Elvetia.

“Mi-am gasit linistea sufleteasca pe care o cautam de 36 de ani. (…) Acolo vreau sa ma stabilesc. Deja ma zbat sa imi iau sederea, pasaportul si tot ce tine de cetatenie. Nu e atat de usor cum am crezut eu”, a spus Naomy care canta intr-un club de noapte in aceasta tara.

Repertoriul cantaretei include piese din repertoriul strain, cu o singura exceptie: clasicul “De-ai fi tu salcie la mal”. Aceasta spune ca a ales sa participe la Selectia Nationala Eurovision cu o piesa in limba romana din “patriotism”.

“Eu sunt o vorbitoare de limba romana. Sunt o patrioata, chiar daca locuiesc in Elvetia. Cred ca o piesa in limba ta materna inseamna foarte mult”, a adaugat Naomy.

Naomy spune ca a plecat din Romania din cauza oamenilor. “Pe mine m-a expulzat lumea. Nu vreau sa dau o nota (societatii romanesti — n.r.) O sa dau o nota sambata, dupa ce plec din Romania. Lumea s-a schimbat. Oamenii nu ma mai recunosc cu usurinta pe strada. si eu m-am schimbat , nu mai sunt o nebuna ca inainte cand credeam ca toata lumea are ceva cu mine. Nu avea nimeni nimic. Trebuia sa ma schimb, sa imi gasesc linistea sufleteasca, sa fiu mai coerenta in ceea ce spun, in ceea ce fac”, a adaugat Naomy.

Naomy se numara printre cei 12 artisti care concureaza, sambata, in finala nationala Eurovision, la Brasov. Cantecul ales va reprezenta Romania la concursul Eurovision, care se va desfasura la Copenhaga, Danemarca pe 6, 8 si 10 mai. Romania va participa in cea de-a doua semifinala a concursului, cea din 8 mai, alaturi de Norvegia, Israel, Georgia, Austria, Lituania, Polonia, Malta, Macedonia, Finlanda, Irlanda, Slovenia, Belarus, Grecia si Elvetia.