EUROVISION 2014: Conchita Wurst, de la CRITICI dure la ADMIRATIE internationala

CONCHITA WURST, din Austria, care a castigat finala EUROVISION 2014, sambata seara, la Copenhaga, a avut de infruntat numeroase critici atat la nivel local, cat si international, insa vocea, dar si imaginea i-au adus aprecierea.

Pentru prima data din 1966, Austria a castigat finala concursului Eurovision. Reprezentanta Austriei, travestitul CONCHITA WURST, pe numele sau real Tom Neuwirth – purtand tocuri inalte, gene foarte lungi, dar si o barba generoasa -, se numara printre favoriti.

Pe langa perfomantele muzicale, CONCHITA WURST a iesit in evidenta si prin imaginea sa, aceea a unui travestit devenit simbol european in dezbaterile despre homosexualitate.

Citeste si: NIMENI NU SE ASTEPTA LA ASTA! PAULA SELING, CU OCHII IN LACRIMI: “DOAMNE AJUTA!”

Biografia CONCHITEI WURST arata ca Thomas “Tom” Neuwirth s-a nascut in 1988, in Gmunden, Austria. Inainte de a se dedica muzicii, a fost decorator de vitrine, scrie Mediafax. La varsta de 14 ani, tanarul s-a lansat in muzica, participand la emisiuni de profil, precum, “StarMania” si “The Voice”. De asemenea, a facut parte dintr-un grup de cantareti pentru o perioada, insa fara a cunoaste succesul.

Aceasta a fost perioada in care Thomas Neuwirth a devenit CONCHITA WURST (cuvantul german “wurst” inseamna carnati). Incet, incet, CONCHITA WURST a devenit o persoana publica, capatand vizibilitate.

“Eu nu vreau sa fiu o femeie. Scopul meu este de a fi o regina, dar, acasa, eu sunt un baiat foarte lenes”, a declarat CONCHITA pentru Reuters.

Dupa cum se evidentiaza intr-un portret realizat de publicatia Liberation, CONCHITA WURST a devenit un fenomen in Austria, dupa aparitia sa, in 2011, in emisiunea “Die Grosse Chance”. Modul in care a interpretat piesa “My Heart Will Go On”, de pe coloana sonora a filmului “Titanic”, i-a adus celebritatea.

Citeste si: CASTIGATOAREA EUROVISION 2014: CONCHITA WURST – FEMEIA CU BARBA! VIDEO

Apoi, CONCHITA a participat la multe alte reality show-uri, inclusiv in Germania. De asemenea, a sustinut concerte si a devenit un simbol al cauzei gay.

In Austria, alegerea CONCHITEI WURST pentru a reprezenta tara la Eurovision 2014 a starnit remarci taioase din partea extremei drepte. De exemplu, presedintele Partidului Libertatii, de formatie nationalista, a ras de “ridicolul” artistei si a sprijinit un alt candidat in competitie, care a spus ca Thomas Neuwirth are probleme psihice.

CONCHITA WURST i-a transmis si un mesaj presedintelui rus Vladimir Putin, in conditiile in care Rusia are mari probleme cu drepturile minoritatilor sexuale. 

“Nu stiu daca se uita, dar daca da, atunci am spus clar. Suntem de neoprit. Visez la o lume in care nu trebuie sa vorbim despre lucruri inutile precum sexualitatea, locul de unde vii, pe cine iubesti”, a spus CONCHITA, intr-o conferinta de presa.

Sursa foto: menshairforum.com