CASTIGATOAREA EUROVISION 2014 – CONCHITA WURST din Austria!

CASTIGATOAREA EUROVISION SONG CONTEST 2014 este reprezentanta Austriei, transsexualul Conchita Wurst. Romania s-a clasat pe locul 12. FINALA EUROVISION a fost transmisa in format LIVE TEXT de MONDO NEWS. ASCULTA AICI PIESA INTERPRETATA DE CONCHITA WURST.

Piesa “Miracle” interpretata de Paula si Ovi a primit punctaj maxim din partea Republicii Moldova. Austria, tara care a castigat competitia, a acordat Romaniei 8 puncte, iar Spania tot 8 puncte.

Iata ce puncte a primit Romania: Azerbaidjan ne acorda 6 puncte, Malta 8 puncte, Macedonia 4 puncte. Belarus urca punctajul cu o unitate. La fel si Portugalia. Israel ne acorda 8 puncte. 4 puncte vin din Norvegia. Republica Moldova ne acorda 12 puncte! Irlanda acorda 2 puncte piesei interpretate de Paula & Ovi. Austria ne acorda 8 puncte. La fel si Spania. Primim 5 puncte din partea Belgiei si alte 5 din partea Italiei.

Tarile care nu au acordat niciun punct Romaniei: Grecia, Polonia, Albania, San Marino, Danemarca, Muntenegru, Rusia, Olanda, Franta, Marea Britanie, Letonia, Armenia, Islanda, Suedia, Germania, Estonia, Ungaria, Finlanda, Lituania, Ucraina, Elvetia, Georgia, Slovenia.

Moldova a acordat 8 puncte Rusiei, 10 Ucrainei. Franta obtinut cele mai putine puncte – 2!

Romania a acordat 1 punct Norvegiei, 2 puncte Germaniei, 3 puncte Olandei, 4 puncte Danemarcei, 5 puncte Spaniei, 5 puncte pentru Elvetia, 7 puncte pentru Armenia, 8 puncte Austriei, 10 puncte Ungariei si 12 puncte Suediei.

CONCHITA WURST, CASTIGATOAREA EUROVISION 2014

LIVE TEXT EUROVISION: 

EUROVISION 2014: Marea FINALA EUROVISION SONG CONTEST 2014 s-a desfasurat, sambata seara, pe scena B&W Halerne din Copenhaga (Danemarca). Paula Seling si Ovi, reprezentantii Romaniei la Eurovision 2014, AU INTRAT in finala pe pozitia a sasea.

FINALA EUROVISION SONG CONTEST 2014 a fost transmisa in format LIVE TEXT de site-ul MONDO NEWS, de la ora 22.00, iar la televizor a putut fi urmarita pe TVR 1, TVR HD si TVR International.

Puncte acordate Romaniei: Azerbaidjan ne acorda 6 puncte, Malta – 8 puncte, Macedonia – 4 puncte, Belarus – 1 punct, Israel – 8 puncte, Portugalia – 1 punct, Norvegia – 4 puncte, Romania – 12 puncte, Austria – 8 puncte, Spania – 8 puncte, Belgia – 5 puncte, Italia – 5 puncte.

Nu au acordat niciun punct pentru Romania: Grecia, Polonia, Albania, San Marino, Danemarca, Muntenegru, Rusia, Olanda, Franta, Marea Britanie, Letonia, Armenia, Islanda, Suedia.

UPDATE ora 01.20: Moldova acorda Romaniei 12 puncte, Rusiei – 8, Ucrainei – 10.

UPDATE ora 01.09: Israel acorda Romaniei 8 puncte.

UPDATE ora 01.05: 20 de tari au votat deja. In acest moment pe locul 1 este Austria, pe doi Olanda si pe trei Armenia.

UPDATE ora 01.00: Romania primeste 4 puncte din partea Macedoniei.

UPDATE ora 00.56: Romania primeste 8 puncte de la Malta.

UPDATE ora 00.55: Pana acum, Romania nu a primit niciun punct de la Grecia, Polonia, Albania, San Marino, Danemarca, Muntenegru.

Romania a acordat 8 puncte Austriei, 10 puncte Ungariei şi 12 puncte Suediei.

UPDATE 00:45: Se anunta punctajele. Romania a primit 6 puncte de la Azerbaidjan. Ucraina a primit 10 puncte de la Azerbaidjan, tara care a acordat 12 puncte Rusiei.

UPDATE ora 00:30 VOTUL S-A INCHEIAT.

UPDATE ora 00.03: S-a incheiat reprezentatia celor 26 de tari. S-A DAT START VOT!!!

UPDATE ora 22.56: In finala EUROVISION pot vota romanii din diaspora, insa numai dupa START VOT. Pentru Romania pot vota telespectatorii din Armenia, Austria, Azerbaijan, Belarus, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Georgia, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Macedonia, Malta, Moldova, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Olanda, Ucraina, Marea Britanie.

Din Albania si San Marino, Paula si Ovi, ca si ceilalti concurenti, primesc note numai de la juriul de specialitate.

Pentru romanii aflati in tarile de mai sus, in timpul show-ului televiziunilor publice care transmit in direct finala Eurovision, se va afisa numarul la care se poate vota. Votati 06 si sustineti Romania la Eurovision 2014!

UPDATE ora 22.45: PAULA SELING SI OVI au electrizat publicul EUROVISION!!!! Prestatia impecabila a reprezentantilor Romaniei a fost primita cu entuziasm de publicul de la Copenhaga. 

UPDATEora 22.32: Incep emotiile pentru Romania. Paula Seling si Ovi au intrat pe scena. Toti cei aflati in afara granitelor Romaniei pot vota pentru Paula si Ovi.

UPDATE ora 22.03: A inceput marea FINALA EUROVISION SONG CONTEST 2014. Reprezentantii celor 26 de tari participante au intrat pe scena, reprezentantele Rusiei au fost fluierate de public.

UPDATE ora 21.00: Cu cateva momente inainte de marea FINALA EUROVISION, Ovi a declarat ca este in forma maxima, alaturi de Paula Seling. „Ne simtim in forma maxima. Suntem gata de lupta”, a spus Ovi la Telejurnalul de la TVR 1. Ovi a adaugat ca se bazeaza pe voturile romanilor de pretutindeni. 

EUROVISION 2014: Dintre cele 37 de tari care au participat la editia din 2014 a concursului Eurovision, 26 vor participa in finala din aceasta seara. Ordinea de intrare in concurs a fost stabilita de producatorii show-ului si aprobata de administratorul executiv al European Broadcasting Union (EBU), Jon Ola Sand, si de presedintele Grupului de referinta, Dr. Frank-Dieter Freiling.

Vezi aici cine ar putea castiga concursul Eurovision 2014 – Cote pariuri

EUROVISION 2014: Ordinea de intrare in concurs este urmatoarea: Ucraina, Belarus, Azerbaijan, Islanda, Norvegia, Romania, Armenia, Muntenegru, Polonia, Grecia, Austria, Germania, Suedia, Franta, Rusia, Italia, Slovenia, Finlanda, Spania, Elvetia, Ungaria, Malta, Danemarca, Olanda, San Marino, Marea Britanie. 

Paula Seling si Ovi s-au calificat in finala Eurovision 2014, dupa ce au trecut, joi seara, de cea de-a doua semifinala, care s-a desfasurat pe scena B&W Hallerna din Copenhaga.

Citeste si: Vezi aici cum au evoluat PAULA SELING si OVI in finala EUROVISION – VIDEO 

EUROVISION 2014: Printre favoriti sunt reprezentantii Suediei, Armeniei, Olandei si Austriei. Reprezentantii Romaniei, Paula Seling si Ovi, intra in concurs cu numarul 6.

Publicul va fi invitat sa-si aleaga favoritii prin votul exprimat prin sms, telefon sau aplicatia speciala Eurovision, dar nu pentru tara din care voteaza. Organizatorii estimeaza ca spectacolul de 3 ore si jumatate, transmis in direct, va fi urmarit de 100 de milioane de telespectatori.

EUROVISION 2014: Sefa delegatiei Romaniei la Eurovision, Liana Stanciu, a spus la Telejurnal ca repetitiile pentru spectacolul de sambata seara sunt in plina desfasurare.

“Vineri seara a fost momentul juriului. Speram din suflet ca juriile din celelate tari au fost generoase si speram ca miracolul se va implini. Este foarte interesant ce se intampla la Copenhaga. Sala este arhiplina, pentru ca s-au vandut bilete si pentru repetitii. Paula si Ovi sunt intr-o forma extraordinara. Au vorbit cu jurnalistii, s-au intalnit cu artistii din alte tari, au facut fotografii. Azi, un ziar din Norvegia a spus ca se pot intampla foarte multe lucruri, nu exista favoriti clari, este o competitie extrem de interesanta si deschisa”, a spus pentru Telejurnalul TVR Liana Stanciu.

Citeste si: EUROVISION 2014: Cine ar putea castiga concursul de la Copenhaga – VIDEO

EUROVISION 2014: Reprezentantii Romaniei, Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu (Ovi), concureaza in finala Eurovision Song Contest 2014 cu piesa “Miracle”, compusa de Ovi, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg si Frida Amundsen. Paula Seling si Ovi au mai reprezentat Romania in 2010, cand, in finala care a avut loc la Oslo, au ocupat pozitia a treia.

Eurovision 2014 se desfasoara in Copenhaga, dupa ce editia de anul trecut a concursului a fost castigata de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa “Only Teardrops”.

Cezar Ouatu, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea in concursul a carui finala a avut loc, in luna mai, la Malmö Arena (Suedia). Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa “It’s My Life” (muzica si versuri Cristian Faur).

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion si Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea selectiei nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi – Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu – Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este “Tornero”, compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.