EUROVISION 2014: Paula Seling si Ovi s-au calificat in FINALA EUROVISION. Tarile finaliste. FOTO-VIDEO

EUROVISION 2014 – SEMIFINALA II: Miracol pentru ROMANIA, joi seara, la cea de-a doua semifinala a concursului EUROVISION SONG CONTEST 2014 de la Copenhaga. Reprezentantii Romaniei – PAULA SELING SI OVI – au avut o evolutie impecabila pe scena B&W Hallerna si au reusit sa se califice cu piesa “MIRACLE” in marea finala EUROVISION, care se va desfasura sambata seara.

Cele 10 tari finaliste dupa a II-a semifinala EUROVISION sunt: ELVETIA, SLOVENIA, POLONIA, ROMANIA, NORVEGIA, GRECIA, MALTA, BELARUS, FINLANDA SI AUSTRIA. 

Romania a fost anuntata a patra pe lista tarilor calificate in finala EUROVISIONMuntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda si Islanda sunt cele 10 tari calificate deja in finala de la Copenhaga, dupa ce au trecut, marti, de semifinala a II-a care s-a desfasurat pe scena B&W Hallerna. De asemenea, Marea Britanie, Spania, Germania, Italia, Franta si Danemarca sunt cele sase tari norocoase care s-au calificat direct in finala EUROVISION 2014

A doua semifinala EUROVISION a fost transmisa in format LIVE TEXT de site-ul MONDO NEWS, prin intermediul Televiziunii Romane. Va dam intalnire si sambata seara, la marea finala Eurovision, pe care o vom transmite tot in format LIVE TEXT + FOTO SI VIDEO. Mult succes reprezentantilor Romaniei!!!

UPDATE joi – ora 23.50: S-au numarat voturile si sunt anuntate rezultatele. Cele 10 tari finaliste sunt: ELVETIA, SLOVENIA, POLONIA, ROMANIA, NORVEGIA, GRECIA, MALTA, BELARUS, FINLANDA SI AUSTRIA.

UPDATE ora 23.35: Concursul se apropie de final, doar 10 din cele 15 piese vor trece mai departe in finala. STOP VOT!

UPDATE ORA 23.16: S-A DAT START VOT!!! VOTAREA DUREAZA DOAR 15 MINUTE.

Paula Seling si Ovi au avut un moment impecabil pe scena Eurovision. Paula a purtat o rochie neagra scurta cu paiete, iar Ovi a fost imbracat intr-un costum negru. Spectacolul de pe scena a avut mai multe momente pirotehnice, iar Ovi a cantat la un pian circular, singurul decor din scena. 

Paula Seling a disparut de pe scena Eurovision, insa nu a fugit si, din fericire, nici nu a patit nimic. La mijloc a fost vorba despre efectele tehnice pregatite de organizatorii Eurovision pentru echipa Romaniei.

UPDATE ORA 23.11: Intra in concurs Romania, reprezentata de Paula Seling si Ovi, cei care au mai reprezentat Romania la Eurovision in 2010, cand au obtinut locul 3. Romania intra cu numarul 15 in concurs.

UPDATE ORA 23.00: Mai sunt trei piese si incepe votarea EUROVISION. Puteti vota doar dupa Start Televot. 

UPDATE ORA 22.43: Primele 10 clasate, in urma voturilor exprimate de juriul de specialitate si acordate de public, intra in finala. Votarea incepe dupa ultima piesa din concurs si dureaza 15 minute!

UPDATE ORA 22.30: Atmosfera din culisele delegatiei Romaniei este “miraculoasa”! A DOUA SEMIFINALA EUROVISION 2014 SE DESFASOARA ACUM ! Daca va aflati in afara tarii, VOTATI ROMANIA la numerele de telefon afisate la televiziunea publica din tara in care sunteti. Impreuna puteam face un MIRACOL! VEZI AICI NUMERELE DE TELEFON LA CARE POTI VOTA PENTRU ROMANIA.

UPDATE ORA 22.00: A inceput semifinala a II-a a concursului EUROVISION SONG CONTEST. Fiti alaturi de Paula Seling & Ovi in aceasta seara, le dorim mult succes! 

UPDATE ORA 21.00: It’s a Miracle!… A aparut curcubeul peste sala in care are loc Eurovision Song Contest 2014. (Vezi foto mai jos). Desi spectacolul live al celei de-a doua semifinale EUROVISION are loc in aceasta seara, cei 15 concurenti au fost notati de juriile de specialitate in seara zilei de miercuri, la cea de-a doua repetitie cu public. Fara a fi difuzata, repetitia a doua cu costume este la fel de importanta (intrucat juriul isi exprima votul) ca si evolutia din spectacolul televizat, cand voteaza publicul. Ponderea votului juriului conteaza in proportie de 50%, la fel ca si votul telespectatorilor. AFLA AICI DETALII

EUROVISION 2014. Desi Paula Seling a racit si ia medicamente, sa speram ca evolutia reprezentantilor nostri va fi conform asteptarilor. Pentru reusita la EUROVISION 2014 Paula si Ovi mizeaza pe piesa „Miracle”, compusa de Ovidiu Cernauteanu (Ovi), Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg si Frida Amundsen. La selectia nationala, cantecul a fost ales in urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) si prin televoting (50%).

Miracolul nostru a inceput, pentru mine, in iunie, anul trecut, cand am compus piesa alaturi de Philip Halloun, si a continuat in toamna, cand intram in studio, in Oslo, cu Beyond51 si incepeam munca la productia piesei”, a povestit Ovi.

Vezi aici tarile care s-au calificat dupa prima semifinala in finala Eurovision

Piesa cu care Romania va concura la EUROVISION 2014 are si un videoclip realizat de regizorul Alex Ceausu si coregrafa Judith State.

“Imi place mult viziunea lui Alex Ceausu. Clipul vorbeste despre miracolul vietii, venit din alt miracol – al iubirii. in camera goala renaste natura dintr-un alt miracol – apa, sursa vietii. Lumea este plina de miracole, depinde doar de noi sa le percepem, lucru pe care, intr-o alta forma, il spune si Albert Einstein”, a marturisit Paula Seling.

EUROVISION 2014 – DIN CULISELE REPETITIILOR 

Vazut de acasa, spectacolul se desfasoara natural si firesc. In spatele unei reusite insa, sunt, ca in orice meserie, zeci de ore de repetitie. Prestatia reprezentantilor nostri, Paula si Ovi, nu inseamna doar voci clare si intonatie desavarsita. Ci si acuratete din punct de vedere artistic, tehnic si vizual. Aici intra costume, machiaj, sunet, lumini, coordonare cu backing-ul vocal, miscare scenica si efecte speciale, scrie site-ul TVR, care prezinta ultimele informatii de la Copenhaga in format “update”.

Citeste si: Rusia, huiduita pe scena EUROVISION

Paula Seling si Ovi au trecut prin momente dificile, care au culminat cu probleme de sanatate. Temperatura scazuta si umezeala au fortat-o pe Paula Seling sa faca o pauza vocala. Dupa repetitia de, miercuri, cu costume, optimismul s-a reinstalat in delegatia noastra si, peste zece ore, speram intr-un adevarat miracol, dupa numele piesei interpretate de cei doi.

Cu cine se lupta, pe plan profesional, Paula si Ovi ca sa obtina calificarea in marea finala? Concurentii care le deschid, pe rand, calea, sunt din Malta, Israel, Norvegia, Georgia, Polonia, Austria, Lituania, Finlanda, Irlanda, Belarus, Macedonia, Elvetia, Grecia si Slovenia.

Cu numarul 15 in concurs si ultimii interpreti care evolueaza in semifinala de joi seara a Eurovision Song Contest 2014, sunt Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu.

Citeste si: EUROVISION 2014: Cine ar putea castiga concursul de la Copenhaga – VIDEO

Care este starea de spirit a reprezentantilor Romaniei la concursul Eurovision? Paula raspunde: “Emotionati, stresati, nervosi”, iar Ovi: “Relaxati, zen, niciun fel de problema. De-abia asteptam sa ne urcam pe scena, sa ne vedem in finala”.

VOT PENTRU EUROVISION

In semifinaleLE EUROVISION  au drept de vot doar telespectatorii care urmaresc competitia la televiziunile publice in tarile participante si in tarile calificate direct in finala: Marea Britanie, Spania, Germania, Franta, Italia si Danemarca.

Romanii aflati in afara tarii ii vor putea vota pe Paula si Ovi numai daca vor urmari concursul la Televiziunea Publica din tara in care se afla. Au trecut de prima semifinala, Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda si Islanda.

Marea finala a competitiei va avea loc sambata seara, la B&W Hallerna din Copenhaga si va fi tranmisa in direct de Televiziunea Romana, de la ora 22:00.

EUROVISION 2014 – REPETITII

Emotii la Eurovision Paula Seling si Ovi au sustinut, miercuri, doua repetitii cu public, in regim de direct, cea de-a doua fiind notata de juriul international. La finalul celor doua repetitii, au fost definitivate ultimele detalii ale show-ului Romaniei pe scena Eurovision. Liana Stanciu, sefa delegatiei Romaniei la Eurovision, a vorbit in Telejurnalul Matinal despre repetitiile de miercuri si despre emotiile celor doi artisti care se pregatesc sa intre in marea competitie de joi seara.

Avem emotii! Repetitia de ieri de la ora 15 a fost una reusita si in care s-au pus la punct cateva aspecte tehnice. Aseara, intr-o sala plina, desi era o repetitie, Paula si Ovi au cantat exceptional. Speram ca juriul a notat cu note mari prestatia Romaniei. Aseara, nefiind difuzata la televiziune, pare ca nu a fost o seara cu emotii, insa credeti-ma ca, tocmai pentru ca stiam ca juriile noteaza, toata lumea a fost incarcata de ganduri bune. Paula si Ovi au cantat foarte bine. Asteptam astazi, la ora 15, la repetitia de dinainte de semifinala inca niste retusuri, insa lucrurile incep sa arate asa cum ne-am dorit, a spus, in Telejurnalul Matinal, Liana Stanciu, sefa delegatiei Romaniei la Eurovision.

Liana Stanciu spune ca reprezentantii Romaniei nu au fost demotivati de faptul ca reprezentanta Republicii Moldova nu s-a calificat in finala.

Cei doi artisti, care au experienta, isi facusera o lista de tari cu care se bat. Nu cred ca exista vreun motiv care sa ii demotiveze. Paula e o persoana un pic mai emotiva, insa Ovi are o determinare extraordinara si ii da foarte multa energie Paulei. Nu cred ca s-au uitat la ce s-a intamplat cu teama. stiu ca au o piesa buna, stiu ca sunt foarte buni interpreti, au voci foarte bune. Cred ca asta e cel mai important. Dupa cum stiti, Ovi este si cetatean norvegian, are multi fani in zona scandinava si sunt multi oameni care ii opresc si ii felicita si le spun ca le tin pumnii. E greu de crezut ca ar exista ceva care i-ar putea demotiva, a declarat Liana Stanciu, in interventia de la Telejurnalul Matinal.

Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda si Islanda au ajuns in cursa finala din 10 mai.

Paula Seling si Ovi vor sa demonstreze lumii intregi ca miracolele exista, iar melodia lor, “Miracle”, sa fie difuzata de radiourile din toata Europa.Reprezentantii Romaniei la Eurovision au plecat in Danemarca hotarati sa depaseasca performanta de acum patru ani, cand au adus tarii noastre locul al III-lea.