EUROVISION 2014 – Paula Seling si Ovi au plecat la Copenhaga. DIN CULISE – FOTO

EUROVISION 2014. Paula Seling si Ovi, reprezentantii Romaniei la editia din acest an a Eurovision, au declarat, marti, inaintea plecarii delegatiei la Copenhaga, ca isi doresc sa se claseze pe locul 1, afirmand ca trebuie depus efortul “de a fi cel mai bun, mai buni decat ieri, mai buni decat in 2010”.

Piesa “Miracle”, interpretata de Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu (Ovi), a fost compusa de Ovidiu Cernauteanu, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg si Frida Amundsen.

EUROVISION 2014. “Suntem toata echipa TVR impreuna cu cei doi artisti cu care incercam si o sa reusim sa cucerim Copenhaga anul acesta. Dupa cum bine stiti, in cateva zile, se da startul celui mai important eveniment din lumea muzicala europeana si mondiala, dupa mine, noi ii spunem asa – in gasca noastra de prieteni – ii spunem Campionatul European de Muzica. (…) Pe 8 este cea de-a doua semifinala, va rog sa transmiteti tuturor romanilor care locuiesc in afara granitelor, tuturor celor care au telefoane si care pastreaza inca respectivele cartele sa trimita SMS si sa voteze cu locul 15”, a declarat seful delegatiei Romaniei la Eurovision, Liana Stanciu, intr-o conferinta de presa organizata marti, in Aeroportul International “Henri Coanda” Bucuresti, cu doua ore inaintea plecarii catre Copenhaga.

Piesa care va reprezenta Romania la EUROVISION are un nou videoclip. VEZI AICI

EUROVISION 2014. De asemenea, aceasta a spus ca Paula Seling si Ovi (Ovidiu Cernauteanu) sunt intr-o “forma exceptionala”. “Ei au fost si au experienta, eu nu am mai fost, dar sunt extrem de doritoare sa capat experienta lor si ar fi extraordinar pentru mine ca, anul acesta, sa se sparga gheata cu un loc meritoriu”, a mai spus Liana Stanciu. “Suntem intr-adevar o tara din estul Europei, dar asta nu ne interzice sa visam la un Bucuresti 2015, cumva toti speram asta, sigur ca deocamdata este doar in mintea si inimile noastre. Vedem ce se intampla”, a completat aceasta.

La randul ei, Paula Seling a precizat ca sunt pregatiti si increzatori. “Asta am facut in ultimele doua luni, ne-am pregatit in fiecare zi, ne-am pregatit pentru momentul ce imediat e aici cu noi, incepe sa se adevereasca chiar de maine, cand vom avea primele repetitii. Abia astept sa vad cum e scena, abia astept sa vad care vor fi reactiile, rezultatul, momentul nostru ce-l simtim pe scena. E o nerabdare care iti face un gol in stomac si te face sa visezi noaptea si coregrafia, si cantecul, si versurile si tot”, a mai spus aceasta. 

“Suntem pe ultima suta de metri la inceputul celor 100 de metri, ultimii, cei mai importanti. Sa dea Dumnezeu sa ne intoarcem asa cum visam, adica victoriosi”, a mai spus Paula Seling.

Citeste si: EUROVISION 2014: Cine ar putea castiga concursul de la Copenhaga – VIDEO

EUROVISION 2014. Liana Stanciu a declarat ca nu este gata tot show-ul, precizand ca exista “niste imagini absolut naucitoare”. “Spectacolul in sine este un show de televiziune mai presus de concursul in sine, mie imi place sa cred ca este foarte important concursul, dar se pare ca ultimele editii au demonstrat asta. Tot ce vreau sa va rog este sa credeti in miracole. Mie mi s-au intamplat. Eu cred cu tot sufletul in miracole”, a spus seful delegatiei Romaniei la Eurovision.

Totodata, Ovi a spus ca, dupa participarea din 2010, au ramas cu un vis neimplinit, dorindu-si sa se claseze pe locul 1. “Asta ne dorim. Acesta este visul nostru. O sa muncim, suntem pregatiti si, pana la urma mai depinde si de Cel de Sus”, a mai spus cantaretul. “Eu sunt pregatit sa tin steagul sus”, a completat Ovi.

EUROVISION 2014. Intrebata de cine le este teama dintre ceilalti concurenti, Paula Seling a spus: “Cred ca este o competitie, iti este frica atunci cand esti in ring si iti da cineva in cap (…), dar aceasta este o competitie. Nu are de ce sa iti fie frica, pentru ca intr-o competitie sunt multe date, toate duc la un anumit rezultat, cu atat mai mult azi, cand in Campionatul de Muzica… atunci cand subiectivitatea fiecaruia este importanta. (…) Nu are niciun sens sa iti fie frica de nimeni, trebuie sa depui tot efortul pentru a fi cel mai bun, mai bun decat ai fost ieri, mai bun decat ai fost luna trecuta si mai bun decat ai fost in 2010. Asta ne propunem”, a spus Paula Seling. 

Despre ceea ce inseamna show-ul, Ovi a declarat ca nu poate da foarte multe detalii, “pentru ca am omori elementul surpriza”. “Vom incerca sa fim la inaltime. Si vestimentar si vocal”, a spus Ovi.

EUROVISION 2014. Pe de alta parte, Liana Stanciu a spus ca rochia Paulei Seling are o greutate de cinci sau sase kilograme, fiind facuta dintr-un fel de metal, iar ideea ii apartine lui Razvan Sanda.

Ovi a afirmat ca promovarea va deveni “agresiva” in urmatoarele doua saptamani, in special in mediul online.

In ceea ce priveste costurile la care s-a ridicat participarea Romaniei la Eurovision, Liana Stanciu a mentionat ca “indrazneste sa nu se bage in aceasta discutie, pentru ca nu o stapaneste”. “Vreau sa spun ca impreuna cu acesti doi oameni frumosi am incercat sa facem un show, am accesat de la managementul superior al acestei tari, de la Guvernul Romaniei, bani care nu va imaginati ca ne-au venit in cont. Se materializeaza sub forma unor deconturi de servicii”, a spus seful delegatiei Romaniei la Eurovision.

EUROVISION 2014. Guvernul va sprijini financiar participarea Romaniei la concursul Eurovision 2014 cu o suma de 259.250 de lei, a declarat Biroul de Presa al Executivului, intr-un punct de vedere transmis la solicitarea agentiei Mediafax.

“In urma comunicarii oficiale primite de catre Guvernul Romaniei de la TVR, potrivit careia Televiziunea Romana nu poate asigura costurile presupuse de participarea artistilor romani la spectacolul de la Copenhaga, Directia Strategii Guvernamentale din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG) a aprobat incheierea unui acord de parteneriat cu reprezentantii Romaniei la Eurovision 2014”, spune Biroul de Presa al Guvernului.

Conform Notei de fundamentare aprobata la nivelul SGG si a Cancelariei primului-ministru, “suma totala ce va fi cheltuita din bugetul Directiei Strategii Guvernamentale este limitata la 259.250 lei”, mai spune sursa citata.

EUROVISION 2014. Intrebata daca are mai multe emotii ca in 2010, Paula Seling a spus ca exista emotii, pentru este vorba de o responsabilitate foarte mare. “Vrem sa iasa totul foarte bine, sunt emotii, eu sunt cu partea cu emotiile, Ovi este partea cu forta, cu puterea”, a spus cantareata.

Concursul cantecului european Eurovision se va desfasura in acest an la Copenhaga (Danemarca), pe 6, 8 si 10 mai, si va fi transmis in direct in Romania la TVR.

Romania va intra in a doua semifinala a concursului Eurovision, care se va desfasura pe 8 mai, iar finala internationala va avea loc pe 10 mai.

Eurovision Song Contest 2014 se va desfasura in Copenhaga, dupa ce editia de anul trecut a concursului a fost castigata de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa “Only Teardrops”.

Cezar Ouatu, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea in concursul a carui finala a avut loc, in luna mai, la Malmö Arena (Suedia). Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa “It’s My Life” (muzica si versuri Cristian Faur).

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea selectiei nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi – Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu – Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este “Tornero”, compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.