EUROVISION 2015: CALIN GOIA afirma ca VOLTAJ intra in competitie cu SPERANTA si cu CHEF DE CANTAT

CALIN GOIA, solistul trupei VOLTAJ, care reprezinta Romania in finala EUROVISION 2015, a declarat ca in competitia cantecului european a descoperit “un public care apreciaza actul artistic, te aplauda si te face sa te simti foarte bine pe scena”.

“Noi vrem sa ne simtim bine. Suntem fericiti ca am ajuns in finala, suntem fericiti ca putem sa cantam in limba romana si sa auda 200 de milioane de oameni limba romana. Avem o piesa foarte buna, avem un mesaj, cred, cel mai puternic din editia asta, eu sunt in forma cu vocea. Mergem cu speranta, cu chef de cantat”, a declarat CALIN GOIA pentru Agerpres.

Solistul VOLTAJ a apreciat fairplay-ul spectatorilor EUROVISION. “O sa fie un public special, cel al Eurovisionului, si ma bucur. Atat timp cat vezi zeci de steaguri ale altor tari, dar nu auzi huiduieli ci, dimpotriva, te aplauda, asta inseamna un public civilizat si frumos si atunci te simti foarte bine si tu ca artist. E un public care apreciaza actul artistic, te aplauda si te face sa te simti foarte bine pe scena”, a adaugat el.

Citeste si: EUROVISION 2015: TOPUL MELODIILOR cu SANSE la TROFEU, potrivit CASELOR DE PARIURI

CALIN GOIA a spus ca scenografia pentru spectacolul din finala este in parte diferita de ceea ce au oferit organizatorii concursului.

“Nu sunt probleme tehnice, repet. Scena, in viziunea noastra, era un pic mai bogata decat ne-au oferit-o austriecii, nerespectand anumite cerinte ale noastre… din lipsa de timp, din nepasare, nu stiu. Noi inca mai reglam niste mici detalii. Orice detaliu conteaza”, a mai declarat vineri solistul Voltaj, inaintea celei de-a doua repetitii cu public pentru finala — moment in care juriile de specialitate au punctat concurentii.

CALIN GOIA a mai spus ca reprezentantii Romaniei s-au apropiat de finalistii cu spirit “apropiat de cel al romanilor”.

“Ne-am apropiat de cei cu acelasi spirit ca noi, latin. Adica baietii de la Il Volo sunt foarte simpatici si foarte dezinvolti, poti sa discuti cu ei. Cu fata din Spania am mai stat de vorba in ultimele zile. Baiatul din Azerbaidjan e iar foarte comunicativ si poti sa glumesti cu el. Mai sunt si concurenti din astia incrancenati, carora li se pare ca daca stau de vorba cu tine pierd locul I in concurs… dar sunt mai putini. In general e o atmosfera frumoasa aici in culise”, a aratat CALIN GOIA.

Citeste si: FINALA EUROVISION 2015 CALIN GOIA, incarcat cu ENERGIE de catre ROMANII din VIENA

VOLTAJ, care reprezinta Romania cu piesa “De la capat”, intra in finala EUROVISION 2015 cu numarul 20.

Ordinea intrarii tarilor concurente in finala EUROVISION 2015 este urmatoarea: Slovenia, Franta, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, Romania, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania si Italia.

In total, 20 de tari au intrat in finala EUROVISION 2015 in urma a doua semifinale, in care au fost selectati cate 10 finalisti. Acestora li s-au alaturat sapte concurenti ai tarilor calificate automat in finala — Australia (invitata editiei jubiliare, a 60-a), Austria — tara gazda si tarile din “Marele 5” — marile finantatoare Eurovision — Marea Britanie, Franta, Italia, Spania, Germania. Castigatorul Eurovision va fi ales in urma votului juriilor de specialitate din tarile participante, cumulat cu votul publicului. Votul juriului si votul publicului au ponderi egale. Vineri seara, la cea de-a doua repetitie cu public, juriile din 40 de tari si-au votat favoritii.

Finala EUROVISION 2015 are loc in noaptea de sambata spre duminica, la Wiener Stadthalle din capitala Austriei.

Sursa foto: stirileprotv.ro