EUROVISION 2015: FINALA competitiei a fost urmarita de 195 de MILIOANE de TELESPECTATORI

FINALA celei de-a 60-a editii a concursului EUROVISION, castigata de reprezentantul Suediei, MANS ZELMERLOW, a fost vizionata de 195 de MILIOANE de TELESPECTATORI din 45 de tari, printre care si China, care a difuzat in premiera acest eveniment, relateaza Variety.com.

MANS ZELMERLOW a castigat editia din acest an a EUROVISION cu hitul pop “Heroes”, compus de Anton Malmberg Hard af Segerstad, Joy Deb si Linnea Deb. Pe locul al doilea s-a clasat reprezentanta Rusiei, Polina Gagarina, cu melodia “A Million Voices”, urmata de reprezentantii Italiei pe locul al treilea.

Citeste si: MESAJUL lui CALIN GOIA (VOLTAJ) dupa ESECUL de la EUROVISION 2015: NE PARE FOARTE RAU!

Suedia castiga astfel al saselea trofeu EUROVISION, dupa primul obtinut de ABBA in 1974 si ultimul de Loreen in 2012. MANS ZELMERLOW a povestit pentru DPA ca a primit dupa victorie aproximativ 500 de mesaje — un nou record personal. Printre numeroasele personalitati care l-au felicitat pe artist s-au numarat premierul suedez Stefan Lofven si ministrul de externe Margot Wallstrom.

Potrivit Variety.com, reprezentantii celor 27 de tari prezente in finala EUROVISION 2015, intre care s-a numarat in premiera si Australia, au cantat in fata unei audiente de 10.000 de persoane la Wiener Stadthalle din capitala Austriei.

Citeste si: VIDEO INCEPE SCANDALUL! SUEDIA, CASTIGATOAREA EUROVISION 2015, ACUZATA DE PLAGIAT

Show-ul, realizat de European Broadcasting Union in colaborare cu radioteleviziunea publica austriaca ORF, a fost prezentat de Arabella Kiesbauer, Alice Tumler si Mirjam Weichselbraun, alaturi de artistul travestit Conchita Wurst (castigatorul editiei precedente a Eurovision), si acoperit de la Viena de peste 1.600 de jurnalisti din 85 de tari.