EUROVISION ROMANIA: Aproape 100 de piese inscrise in cursa pentru un loc in finala din 8 martie

EUROVISION ROMANIA: Aproape 100 de piese inscrise in cursa pentru un loc in finala din 8 martie

Eurovision Romania 2015 a atras aproape 100 de piese in cursa pentru un loc in finala din 8 martie, de la Craiova. Vedete autohtone, dar si multi compozitori straini – suedezi, norvegieni, germani, britanici, australieni – spera sa reprezinte Romania la concursul de la Viena, din luna mai.

Incepand de luni (9 februarie), dosarele de inscriere sunt verificate, pentru a fi validate, insa, fata de editiile anterioare, participantii ale caror dosare nu indeplinesc toate conditiile impuse de Regulament mai au la dispozitie 24 de ore pentru a-si completa documentele, informeaza comunicatul TVR.

Numararea si verificarea plicurilor continand melodiile trimise s-a desfasurat la sediul TVR, unde documentele au fost deschise si verificate in prezenta unui notar autorizat. Perioada de inscrieri pentru etapa nationala a concursului s-a incheiat duminica, 8 februarie, la ora 20.00, pentru inscrierile expediate in plicuri si la ora 00.00, pentru cele trimise prin e-mail.

Cei care trec de verificarea dosarului intra la preselectie, ce se va desfasura de luni, 9 februarie, pana miercuri, 11 februarie, cand juriul de specialitate va putea anunta cele 12 piese pentru finala nationala. Voltaj, Nicola, Ovidiu Lipan tandarica, Luminita Anghel, Ozana Barabancea, Trooper, Amna feat. Glance, trupa Baietii sau membrii fostei trupe Rednex se numara printre cei pe care i-am putea vedea pe scena concursului, daca piesele lor vor trece de preselectia din 9, 10 si 11 februarie. in aceeasi competitie intra si cateva compozitii semnate de Andrei Tudor, Mihai Alexandru.

Citeste si: EUROVISION 2015: Organizatorii au stabilit CAND va participa Romania la concurs

Melodia castigatoare va fi aleasa pe 8 martie, intr-un spectacol televizat, cu public, desfasurat la Sala Polivalenta din Craiova.

„Anul acesta, s-au inscris nume mari ale muzicii. Este fantastic! imi doresc foarte mult ca una dintre cele 12 piese care vor intra in finala sa insemne ceva in istoria muzicii, macar la noi in tara, fiindca prea multe piese bune au disparut. Sper sa se schimbe felul in care europenii ne privesc, iar muzicienii pot contribui la asta. Muzica e mai mult decat un act artistic, este un mesager. Cred in valoarea fundamentala a muzicii, in rostul ei. Let‘s speak romaneste in 2015!”, a spus Liana Stanciu, sefa delegatiei Romaniei la Eurovision.

Pe site-ul oficial al competitiei, eurovision.tvr.ro, se gasesc toate informatiile despre concurs, dar si noutatile din tara si din strainatate pe subiectul Eurovision. Concursul cantecului european se va desfasura, in 2015, la Viena, Austria, in 19, 21 si 23 mai. Romania va participa in prima semifinala a concursului, cea din 19 mai, alaturi de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia si Ungaria.