Eutanasirea cainilor comunitari, atacata la Curtea de Justitie a UE

Eutanasiera cainilor maidanezi este posibila incepand cu 10 septembrie, cand  a intrat in vigoare Legea nr. 258/2013. Conform acesteia, daca un caine dintr-un adapost nu isi gaseste stapan in 14 zile lucratoare, va fi eutanasiat. Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor intentioneaza sa atace aceasta lege la CJUE.

FNPA propune sterilizarea in masa a maidanezilor, programe educationale in scoli si de responsabilizare a posesorilor de animale, in locul eutanasierii.

“Avand in vedere ca programul de ucidere aplicat de peste 15 ani in Romania nu a dat niciun rezultat, propunem un program de sterilizare in masa, de identificare si adoptie a cainilor fara stapan.

Propunem si programe educationale in scoli si de constientizare pentru actualii detinatori de animale fata de responsabilitatie pe care le au, pentru ca noi consideram aceste lucruri ca fiind singurele solutii de rezolvare reala si civilizata a problemei cainilor comunitari”, a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele Federatiei Nationale pentru Protectia Animalelor FNPA), Carmen Arsene.

Alaturi de presedintele FNPA, la conferinta a fost prezenta si printesa Maja von Hohenzollern, activista pentru apararea drepturilor animalelor, care, in 12 septembrie, a adresat judecatorilor Curtii Constitutionale, presedintelui Traian Basescu si prim-ministrului Victor Ponta o scrisoare de protest.

“Va rog sa stopati acest macel sangeros si furios asupra cainilor maidanezi. V-ati impins tara catre un masacru sangeros de o dimensiune greu de inteles, in care mii de caini fara stapan au fost impuscati, otraviti, omorati sau arsi de vii. Acesta este un motiv de consternare si proteste internationale”, spunea printesa Maja