EVALUARE NATIONALA 2013: Absolventii de clasa a 8-a sustin marti proba la limba romana. Repartizarea computerizata incepe in 16 iulie

EVALUARE NATIONALA 2013: Incep emotiile pentru absolventii de clasa a VIII-a. Elevii vor sustine marti, 25 iunie, prima proba a evaluarii nationale – cea la limba romana, pe 27 iunie fiind ultima proba – cea la matematica. Rezultatele finale se vor afisa pe 3 iulie, iar pe 16 iulie va avea loc prima repartizare computerizata in liceele din intreaga tara.

Astfel, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale (MEN), examenele pentru Evaluarea Nationala vor avea loc in perioada 25 – 27 iunie. Candidatii vor sustine examenul la limba si literatura romana, pe 25 iunie, elevii apartinand minoritatilor nationale vor sustine pe 26 iunie evaluarea la limba materna, iar ultima proba, cea la matematica, va avea loc joi, 27 iunie.

Rezultatele la evaluarea nationala vor fi afisate pe 29 iunie si tot in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile, in intervalul orar 16-20. Rezolvarea contestatiilor se va face intre 30 iunie si 2 iulie iar rezultatele finale dupa solutionarea contestatiilor vor fi facute publice pe 3 iulie.

Notele obtinute la evaluarea nationala vor conta la admiterea in liceu.

Pe 16 iulie va avea loc prima repartizare computerizata in invatamântul liceal de stat a absolventilor iar afisarea rezultatelor va fi facuta pe 17 iulie. intre 17 si 26 iulie se vor depune dosarele de inscriere la liceele unde elevii au fost repartizati.

Repartizarea computerizata a candidatilor din etapa a doua de admitere va avea loc in 25 iulie, in aceeasi zi urmand sa fie afisate listele la scoli si licee. Candidatii repartizati in aceasta etapa vor putea depune dosarele de inscriere la licee in 25-26 iulie.

Foto: Realitatea TV