EVALUARE NATIONALA 2013. CALENDAR, SUBIECTE, REZULTATE

EVALUARE NATIONALA 2013. MATEMATICA. UPDATE: LA PROBA LA MATEMATICA A FOST EXTRASA VARIANTA NUMARUL 3. Elevii care participa la EVALUAREA NATIONALA au 3 subiecte, I, II si III, iar cerintele subiectelor sunt: rezolvarea unei inmultiri, a unei impartiri, recunoasterea unui numar natural. Mai jos puteti vedea subiectele care le-au picat elevilor la MATEMATICA.

EVALUARE NATIONALA MATEMATICA 2013: Varianta 3 mai are, printre cerinte, elemente ce tin de functii, de radicali, o problema in care sa recunoasca, la un dreptunghi, valorile laturilor, unghiurilor si, la ultimul punct, o problema de geometrie putin mai dificila.

Profesorii de matematica sustin ca varianta extrasa nu este dificila, astfel incat elevii ar putea obtine fara probleme o nota decenta.

Notele obtinute de absolventii claselor a VIII-a vor conta la admiterea la liceu. Proba scrisa la matematica a inceput la ora 9:00, dupa extragerea plicului cu varianta de subiecte.

Absolventii de clasa a 8-a au de trecut, joi, ultimul hop si cel mai greu. Proba scrisa la MATEMATICA este sustinuta de cei 196.000 de candidati la examenul de EVALUARE NATIONALA 2013, dupa ce marti au sustinut proba scrisa la limba si literatura romana. Emotiile nu se sfarsesc astazi, pentru ca urmeaza afisarea rezultatelor la EVALUAREA NATIONALA 2013, primele rezultate urmand a fi publicate sambata de inspectoratele scoalare judetene si a municipiului Bucuresti.

EVALUARE NATIONALA 2013. Dupa proba scrisa la matematica, elevii vor afla sambata rezultatele la examenul de EVALUARE, apoi cei nemultumiti vor putea depune constestatii. Admiterea in licee pentru anul scolar 2012-2013 se va face incepand din 5 iulie, cand elevii vor putea completa fisele de inscriere.

Evaluarea Nationala se desfasoara, anual, intr-o singura sesiune. Subiectele sunt elaborate in cadrul Centrului National de Evaluare si Examinare si permit rezolvarea in 120 de minute.

La sustinerea examenelor de EVALUARE NATIONALA, elevii sunt asezati cate unul in banca, in ordine alfabetica, pe clase. Pe usa fiecarei sali de examen este afisata lista nominala cu elevii repartizati in acea sala. Daca elevii intra in sala cu materiale ajutatoare sau cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare sunt eliminati din examen si li se acorda nota 1 la proba respectiva, indiferent daca au copiat sau nu.

CALENDAR EVALUARE NATIONALA 2013

14 iunie Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
17 – 19 iunie Inscrierea la Evaluarea Nationala
25 iunie Limba si literatura romana – proba scrisa
26 iunie Limba si literatura materna – proba scrisa
27 iunie Matematica – proba scrisa
29 iunie Afisarea rezultatelor (pana la ora 16)
29 iunie Depunerea contestatiilor (orele 16 – 20)
30 iunie – 2 iulie Rezolvarea contestatiilor
3 iulie Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Acesta este al doilea an in care elevii vor sustine Evaluarea Nationala in sali de examen supravegheate cu camere video. Camerele vor fi amplasate in clasele in care absolventii claselor a VIII-a sustin probele, in salile in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si in salile in care se preiau si se depoziteaza lucrarile scrise.

Evaluarea Nationala se desfasoara, anual, intr-o singura sesiune. Subiectele sunt elaborate in cadrul Centrului National de Evaluare si Examinare si permit rezolvarea in 120 de minute.

La sustinerea examenelor, elevii sunt asezati cate unul in banca, in ordine alfabetica, pe clase. Pe usa fiecarei sali de examen este afisata lista nominala cu elevii repartizati in acea sala. Daca elevii intra in sala cu materiale ajutatoare sau cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare sunt eliminati din examen si li se acorda nota 1 la proba respectiva, indiferent daca au copiat sau nu.

Examenele din cadrul Evaluarii Nationale incep la ora 9:00, cand se deschid plicurile sigilate care contin varianta de subiecte multiplicata, in fiecare sala in care se sustine proba. Accesul elevilor in sali este permis, cel mai tarziu, cu 30 de minute inainte de inceperea probei, respectiv pana la ora 8.30, in fiecare zi in care se desfasoara probele scrise.

Supravegherea este asigurata, pentru fiecare sala, de doi profesori de alta specializare decat cea corespunzatoare disciplinei la care se sustine proba.

Metodologia precizeaza ca elevii surprinsi avand asupra lor manuale, dictionare, notite, insemnari, alte materiale sau instrumente care ar putea fi folosite pentru copiat sau mijloace de comunicare cu exteriorul, cei surprinsi copiind in timpul desfasurarii Evaluarii Nationale, comunicand cu ceilalti elevi sau comitand alte fapte menite sa le favorizeze rezolvarea subiectelor, primesc nota 1 (unu) la lucrarea respectiva; tentativa de frauda se pedepseste in acelasi mod.

“Admiterea in liceu in anul scolar 2013 – 2014” incepe pe 5 iulie, cu completarea fiselor de inscriere de catre absolventii claselor a VIII-a. Inscrierea in clasa a IX-a se face fara examen, pe baza mediei de admitere. Media de admitere este media aritmetica intre media generala la Evaluarea Nationala si media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a. Exceptie fac clasele de liceu pentru care elevii trebuie sa sustina probe de aptitudini, clasele cu predare in regim bilingv pentru care elevii trebuie sa sustina probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale.

Inscrierea in clasa a IX-a (cu exceptia absolventilor de gimnaziu care sustin probe de aptitudini) se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate prin planul de scolarizare.

Pe 16 iulie are loc prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a, iar pe 17 iulie se afiseaza rezultatele.

Foto: Antena 3