EVALUARE NATIONALA 2013. REZULTATE EVALUARE NATIONALA. Inscrierea la licee, pe 25 si 26 iulie

REZULTATELE LA EVALUARE NATIONALA 2013. Ministerul Educatiei Nationale (MEN), prin inspectoratele scolare judetene, au publicat sambata, 29 iunie, rezultatele la evaluarea nationala 2013. Notele au fost afisate astazi in jurul orei 16:00. Au fost si exceptii, in Salaj, notele au fost publicate la ora 12:00. Imediat dupa publicarea rezultatelor, site-ul EDU.RO a picat. Promovabilitatea a crescut cu 10% fata de anul 2012. Datele partiale arata astfel: 115.730 de elevi, reprezentand 77,17% din totalul centralizat, au obtinut note peste 5 la acest examen.

REZULTATELE LA EVALUARE NATIONALA 2013. In Bucuresti, 87 de elevi au luat 10 la ambele probe. Reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) au anuntat ca la evaluarea nationala sustinut in Capitala au obtinut note mai mari sau egale cu cinci 90,16% dintre elevi la Limba romana, 96,47% la limba materna si 82,66% la Matematica.

Nota 10 au avut 160 de elevi la Limba romana si 1.286 la Matematica.

REZULTATELE LA EVALUARE NATIONALA 2013 17:00 Promovabilitatea este mai mare cu 10% fata de anul trecut la nivelul intregii tari.

16:50 Pana la ora 16.00, Ministerul Educatiei Nationale a centralizat aproximativ 90% din totalul rezultatelor obtinute la examenele din cadrul Evaluarii Nationale 2013. Datele partiale arata astfel: 115.730 de elevi, reprezentand 77,17% din totalul centralizat, au obtinut note peste 5 la acest examen.

Afisarea rezultatelor s-a realizat in ziua de sambata, 29 iunie, in fiecare centru de examinare, intre orele 15.45 si 16.30.

Contestatiile se depun in ziua de sambata, 29 iunie, intre orele 16.00 – 22.00.
Ministerul Educatiei Nationale va reveni cu rezultatele finale, imediat ce acestea vor fi centralizate.

16:15 Rezultatele au inceput sa fie afisate, iar site-ul EDU.ro a picat, la fel ca site-urile multor Inspectorate Scolare Judetene.

Evaluare nationala din 2013 a elevilor din clasa a VIII-a s-a desfasurat la aceleasi discipline ca cele din 2012. Elevii au sustinut examenele de Capacitate 2013 sub supraveghere video, iar repartizarea computerizata in licee va avea loc in 3 etape.

Elevii care au absolvit clasa a opta asteapta acum cu sufletul la gura REZULTATELE LA EVALUARE NATIONALA 2013, care se vor publica astazi, pana in ora 16:00. Elevii nemultumiti de note pot face contestatii sambata, intre orele 16:00-22:00.

REZULTATELE FINALE LA EVALUARE NATIONALA 2013 vor fi afisate miercuri, trei iulie.
Pe Stirileprotv.ro veti avea rezultatele afisate in timp real din toate judetele tarii in harta interactiva de mai jos. Pe tot parcursul zilei, va vom tine la curent, LIVE UPDATE, cu toate informatiile privind REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013, LIVE UPDATE:

13:47 Inspectoratul Scolar din Covasna anunta pe site-ul oficial ca rezultatele de la Evaluare Nationala 2013 vor fi publicate astazi la ora 15:55.

13:10 Inspectoratul Scolar Bucuresti va prezenta rezultatele oficiale de la evaluarea nationala 2013, pentru Bucuresti, intr-o conferinta de presa organizata la ora 16:00.

In primul rand, va conta media generala la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a, apoi media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, pentru ca apoi sa conteze nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale.

Nota obtinuta la proba de matematica este al patrulea criteriu, pentru ca ultimul criteriu sa fie nota la proba de limba materna, in cazul candidatilor care vor sa intre la unitati de invatamant cu predare in limba minoritatilor.

EVALUARE NATIONALA 2013 CONTESTATII

Programul pentru depunerea contestatiilor la evaluarea nationala, ce are loc sambata, a fost prelungit cu doua ore, pana la ora 22.00, la cererea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, intrucat enoriasii sai nu pot intreprinde in aceasta zi niciun fel de activitati laice pana la apusul soarelui.

Depunerea contestatiilor fata de rezultatele la evaluarea nationala se va face, sambata, intre orele 16.00 – 22.00, s-a decis printr-un ordin al ministrului Educatiei, ministerul de resort notificand inspectoratele scolare judetene si pe cel al municipiului Bucuresti sa puna in aplicare, imediat, actul normativ.

Prelungirea programului cu doua ore a fost decisa in urma unei solicitari din partea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania, care a informat Ministerul Educatiei Nationale (MEN), printr-o adresa, ca enoriasii sai “respecta ziua de sambata ca pe una de repaus si de sarbatoare religioasa si nu pot intreprinde niciun fel de alte activitati laice, pana la apusul soarelui”.

“Prin decizia adoptata, MEN intelege sa respecte drepturile garantate de Constitutia Romaniei si de legile statului roman privind libertatea de constiinta si asigurarea de sanse egale tuturor elevilor, indiferent de cultul de care apartin acestia”, arata ministerul intr-un comunicat.

ADMITEREA LA LICEU

Repartizarea computerizata in licee va avea loc in trei etape. In prima etapa de admitere se pot inscrie candidatii din seria curenta, precum si cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2013 – 2014.

Din 5 pana in 10 iulie vor fi completate optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de diriginti, si vor fi verificate fisele editate de calculator, pentru corectarea eventualelor greseli.

Dupa ce baza de date va fi verificata de Comisia Nationala de Admitere, in 16 iulie va avea loc repartizarea computerizata a absolventilor inscrisi in prima etapa.

Listele cu candidatii vor fi afisate in 17 iulie la scolile in care elevii au invatat si la liceele la care au fost repartizati, iar pana in 26 iulie pot fi depuse dosarele de inscriere.

A doua etapa de admitere va avea loc in perioada 17 iulie – 1 august, pentru candidatii din seria curenta, precum si pentru cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2013 – 2014.
Citeste si: Lista locurilor libere la liceele din tara

In perioada 17-22 iulie vor fi completate fisele de optiuni de catre candidatii care nu au participat la prima repartizare si de catre cei care au ramas nerepartizati. Repartizarea computerizata a candidatilor din etapa a doua de admitere va avea loc in 25 iulie, in aceeasi zi urmand sa fie afisate listele la scoli si licee.

Candidatii repartizati vor putea depune dosarele de inscriere la licee in perioada 25-26 iulie.

In 26 iulie, liceele vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in cele doua etape, iar in perioada 29 iulie – 1 august vor fi rezolvate, de catre comisia judeteana de admitere, situatiile speciale, respectiv cele privind candidatii care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si cei care nu au participat la primele doua etape.

In etapa a treia de admitere in licee, repartizarea computerizata va avea loc in 5-6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara mai tarziu.

Pentru invatamantul seral si cel cu frecventa redusa, admiterea este programata in perioada 1 mai – 26 iulie. Inscrierea la invatamantul seral sau cu frecventa redusa a candidatilor din seriile anterioare va avea loc in 23 si 24 iulie, iar repartizarea candidatilor, in perioada 24-26 iulie.