EVALUARE NATIONALA 2014: MEN afirma ca SUBIECTELE de la proba de LIMBA ROMANA RESPECTA PROGRAMA scolara

EVALUARE NATIONALA 2014: Ministerul Educatiei Nationale precizeaza printr-un comunicat transmis luni presei ca SUBIECTELE la proba de Limba si literatura ROMANA de la EVALUAREA NATIONALA 2014 au fost realizate in CONCORDANTA cu PROGRAMA SCOLARA parcursa de elevi si cu prevederile metodologiei de examen.

EVALUARE NATIONALA 2014: “De asemenea, SUBIECTELE au avut un nivel de abordare mediu, asa cum a demonstrat-o procentul ridicat de elevi care au obtinut medii peste 5 (73,1%). In plus, pe langa pregatirea constanta de la clasa, sustinuta de cadrele didactice, MEN a oferit elevilor modele de SUBIECTE similare cu acelea pe care le-au avut de rezolvat, inca de la sfarsitul lunii octombrie 2013, cand au fost publicate pe site-ul http://subiecte2014.edu.ro”, se spune in comunicat.

Citeste si: EVALUAREA NATIONALA: Ponta cere VERIFICAREA subiectelor

EVALUARE NATIONALA 2014: Potrivit sursei citate, prin SIMULARILE NATIONALE, la care au participat toti elevii de clasa a VIII-a, MEN a avut ca obiectiv familiarizarea acestora cu situatia de examen.

Citeste si: EVALUARE NATIONALA, ADMITERE LICEU 2014: Consiliul elevilor cere demisia profesorilor care au elaborat subiectele de romana la evaluarea nationala

EVALUARE NATIONALA 2014: MEN mai arata ca in baremul probei este precizat inca de la inceput ca “se puncteaza oricare alte formulari/modalitati de rezolvare corecta a cerintelor”. “Cu alte cuvinte, baremul a permis corectorilor sa puncteze elevii pentru orice descriere corecta, in tema, a subiectelor tratate”, se spune in comunicatul de presa.