EVALUARE NATIONALA: Profesorii care corecteaza lucrarile la SIMULARI nu vor primi bani in plus

EVALUARE NATIONALA 2014: Profesorii nu vor primi bani in plus pentru corectarea lucrarilor la simulari. Declaratia a fost facuta, vineri, de ministrul Educatiei, Remus Pricopie, care a precizat ca, in pofida faptului ca semestrul al doilea este cel mai “complicat din ultimii 25 de ani” pentru profesori din cauza numeroaselor simulari, acestia nu vor primi bani in plus la salariu pentru corectarea lucrarilor.

EVALUARE NATIONALA 2014: Aflat la Bistrita, Pricopie a mai explicat ca in tara noastra, profesorii primesc bani doar pentru examenele reale si si-a exprimat speranta ca salariile profesorilor sa creasca, nu ca urmare a introducerii unor simulari sau EVALUARI NATIONALE, ci ca urmare a unei politici coerente a Guvernului de a creste salariile cadrelor didactice.

EVALUARE NATIONALA 2014: “Este cel mai complicat semestru din ultimii 25 de ani pentru profesori. Sigur, si pentru elevi, dar pentru profesori, directori si inspectorii scolari este cel mai complicat an. Eu cred ca trebuie sa avem doua lucruri diferite care, la un moment dat, se unesc intre ele. Pe de-o parte este munca de zi cu zi a unui profesor, iar munca lui nu inseamna numai ce preda, inseamna si ce corecteaza acasa, inclusiv aceasta pregatire pentru examen. Cealalta problema, a bugetului Educatiei, este una preluata de Guvernul Ponta in termeni realisti. S-a plecat de la 2,7% din PIB pentru educatie in 2011, in 2012 am avut aproape 3% din PIB, in 2013 a fost 3,24%. In 2014, am ajuns la 3,4%. Am avut mai multe discutii cu premierul, cu Ministerul Finantelor si speram ca directia sa mearga in sus, iar salariile profesorilor sa creasca, nu ca urmare a introducerii unor simulari sau evaluari nationale, ci ca urmare a unei politici coerente a Guvernului de a creste salariile cadrelor didactice”, a afirmat Pricopie.

Afla aici mai multe detalii despre rezultatele la simularile de evaluare nationale

EVALUARE NATIONALA 2014: Ministrul a mai spus ca profesorii romani primesc bani pentru “examene reale”.

“Noi platim examenele reale, de evaluare nationala si bacalaureat. In Franta, aceste examene se desfasoara dupa un regulament aprobat in 1934 si fac parte din sarcina didactica. Anul trecut, in 2013, la bacalaureat, am crescut bugetul pentru plata cadrelor didactice cu 10%, iar anul acesta incercam, pentru examenele reale, sa facem acelasi lucru. Mi-e greu sa spun acum procentul, dar vom vedea”, a adaugat Pricopie.

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2014: Rezultatele obtinute de elevi la simularea evaluarii nationale vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute in catalog, potrivit Ministerului Educatiei. Rezultatele la EVALUARE NATIONALA vor fi afisate pe 7 martie 2014.

Vezi aici ultimele noutati de la EVALUAREA NATIONALA

EVALUARE NATIONALA 2014: Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a vorbit in urma cu doua saptamani despre examenele de EVALUARE NATIONALA care vor fi introduse din acest an, aratand ca in semestrul al doilea sunt evaluari la clasa a II-a, a IV-a a si a VI-a si ca, in acest moment, sunt toate metodologiile puse la punct, acestea fiind necesare “pentru a putea calibra metoda de evaluare”.

EVALUARE NATIONALA 2014: Ministrul Pricopie a spus ca o noutate este si decizia ministerului de a da “o anumita coerenta procesului de simulare pentru examenul de evaluare nationala”, aratand ca sunt examene la sfarsitul clasei a VIII-a si de bacalaureat.

“Cunoastem rezultatele in special la bacalaureat, iar unul dintre principiile de baza in actul didactic este nu numai predarea, ci si evaluarea transversala, inseamna calibrarea diferentelor intre o scoala si alta. incercam sa avem un tip de calibrare nationala, in plus este si antrenamentul psihologic al copiilor, acomodarea cu textele si metoda de lucru”, a mai spus Pricopie, adaugand ca pentru prima oara va fi simulare si la clasa a XI-a.

EVALUARE NATIONALa 2014. Elevii de clasa a VIII-a au inceput, marti, 18 februarie, simularile la evaluarea nationala. Rezultatele la EVALUARE NATIONALA vor fi afisate pe 7 martie 2014.