EVALUARE NATIONALA 2014: CLASA A 6-A A SUSTINUT PROBELE LA MATEMATICA SI STIINTELE NATURII

EVALUARE NATIONALA 2014: CLASA A 6-A A SUSTINUT PROBELE LA MATEMATICA SI STIINTELE NATURII

EVALUARE NATIONALA 2014 – SUBIECTE EVALUARE NATIONALA: Elevii de clasa a VI-a au sustinut, vineri, testele de EVALUARE NATIONALA la MATEMATICA SI STIINTELE NATURII. Mondo News va prezinta mai jos modelele de subiecte propuse de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) pentru testarea din cadrul examenului de EVALUARE NATIONALA 2014. Subiectele date vineri elevilor de clasa a VI-a in cadrul testarii vor fi publicate de Mondo News dupa ce vor fi afisate pe pagina electronica a Ministerului Educatiei Nationale (MEN). 

EVALUARE NATIONALA 2014 – SUBIECTE EVALUARE NATIONALA: Competentele pe care elevii trebuie deja sa le fi acumulat sunt conform nivelului specific varstei – competente de scris-citit, folosirea corecta a limbii romane si a limbii materne, competente de comunicare in limba romana si limba materna, competente in domeniul matematicii si al stiintelor naturii, subiectele fiind elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare si avand un nivel mediu de dificultate. Durata alocata rezolvarii testelor a fost de 60 de minute pentru fiecare test pentru clasa a VI-a.

Un raport de tip PISA cu evaluari pe fiecare competenta pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a va fi realizat la nivel national, a anuntat Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

EVALUARE NATIONALA 2014 – SUBIECTE EVALUARE NATIONALA: Elevii de clasa a sasea au sustinut, joi, 5 iunie 2014, testul la comunicare la prima limba straina studiata, cel mai adesea aceasta fiind engleza sau franceza. 

Mondo News va prezinta mai jos modelele de subiecte propuse de Ministerul Educatiei

Model Matematica Evaluare Nationala clasa a VI-a

Model suplimentar MATEMATICA, STIINtE ALE NATURII, CLASA A VI-A 

EVALUARE NATIONALA 2014 – SUBIECTE EVALUARE NATIONALA: “Evaluarile nu vor avea ca finalitate o nota in catalog, deoarece nu acesta este scopul lor, ele vor oferi profesorilor, elevilor si parintilor informatii concludente despre nivelul de pregatire si despre ceea ce trebuie imbunatatit. La nivel national, va exista un raport, similar raportului PISA, cu evaluari pe fiecare competenta, pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, ce va sta la baza masurilor ce vor trebui adoptate in vederea remedierii deficientelor”, precizeaza MEN.

EVALUARE NATIONALA 2014 – SUBIECTE EVALUARE NATIONALA: 

Va prezentam mai jos calendarul Evaluarii Nationale 2014, clasa a VIII-a

Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a: 13 iunie

Inscrierea la Evaluarea Nationala: 16 – 18 iunie

Limba si literatura romana – proba scrisa: 23 iunie

Limba si literatura materna – proba scrisa: 24 iunie

Matematica – proba scrisa: 25 iunie

Afisarea rezultatelor (pana la ora 16.00): 27 iunie

Depunerea contestatiilor (orele 16.00 – 20.00): 27 iunie

Rezolvarea contestatiilor: 28 iunie – 30 iunie

Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii: 1 iulie