EVALUARE NATIONALA: Dezastru la simulare, 50% dintre elevi au luat note sub 5

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a declarat, recent, ca primele rezultate la simularea evaluarii nationale pentru clasa a VIII-a au aratat ca 50% dintre elevi ar lua note sub 5.

El atrage atentia parintilor si profesorilor ca mai este foarte putin timp pana la examenul real.

“Am deja primele rezultate, nu sunt toate datele introduse in baza de date, dar am o parte din rezultate la simularile clasei a VIII-a, care sunt undeva la 50%, apropo de nota peste cinci. Este un procent mic, dar este un procent care reprezinta un semnal real pentru parinti, elevi si cadre didactice ca mai au cateva luni pana la examenul real. Si am insistat sa nu punem notele in catalog fiindca vorbim despre antrenament, nu despre examenul real”, a afirmat Pricopie.

Citeste si: EVALUARE NATIONALA: Profesorii care corecteaza lucrarile la SIMULARI nu vor primi bani in plus

Ministrul Educatiei a mai spus ca simularile vor continua.

EVALUARE NATIONALA: Elevii din clasa a VIII-a au sustinut, intre 18 si 20 februarie, simularea evaluarii nationale. In prima zi eu au dat examen la limba romana, apoi la matematica. In cea de-a treia zi, a fost sustinut examenul la limba materna. Rezultatele testelor vor fi afisate in 7 martie.

EVALUARE NATIONALA: Examenele la limba romana si matematica de la evaluarea nationala pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc intre 23 si 25 iunie. La admiterea la liceu, ponderea mediei de la evaluarea nationala creste la 75 la suta, fata de 50 la suta cat a fost in anii trecuti, iar media notelor din ciclul gimnazial scade la 25 la suta.

Sursa foto: cronicaromana.ro