EVALUARE NATIONALA: Luni incep INSCRIERILE pentru absolventii de clasa a VIII-a

Absolventii claselor a VIII-a se vor putea inscrie, incepand de luni pana miercuri, la Evaluarea Nationala, potrivit calendarului aprobat de MECS. Prima proba a evaluarii nationale, cea la limba si literatura romana, va fi sustinuta pe 22 iunie.

Elevii apartinand minoritatilor nationale vor sustine evaluarea la limba materna pe 23 iunie 2015.

EVALUARE NATIONALA: Ultima proba, cea la matematica, va fi sustinuta pe 24 iunie, iar rezultatele vor fi afisate pe 26 iunie, pana la ora 16,00. in aceeasi zi, in intervalul 16,00-20,00, se vor depune contestatiile, care vor fi rezolvate in perioada de 27-29 iunie.

Rezultatele finale dupa contestatii se vor afisa pe 30 iunie.

EVALUARE NATIONALA: Admiterea in invatamantul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate intre media generala la evaluarea nationala sustinuta de elevii clasei a VIII-a (75%) si media generala de absolvire a claselor V-VIII (25%).

EVALUARE NATIONALA: Elevii vor putea completa fisele de inscriere pentru licee, impreuna cu parintii si asistati de dirigintii claselor a VIII-a, in perioada 3-7 iulie. Fisele vor fi verificate de parinti in perioada 4-8 iulie.

EVALUARE NATIONALA: Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie.

EVALUARE NATIONALA: Pe 15 iulie se vor afisa in unitatile de invatamant gimnazial listele cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si listele cu locurile neocupate in unitatile de invatamant liceal.

Cea de-a doua etapa de repartizare computerizata va avea loc pe 23 iulie, iar cea de-a treia in zilele de 3 si 4 septembrie.

EVALUARE NATIONALA: In perioada 9-11 iulie se vor face inscrierea si repartizarea candidatilor pentru invatamantul special, iar in 6-8 iulie repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru romi.

Sursa foto www.inpolitics.ro