EVALUARE NATIONALA: Subiecte noi la matematica publicate de MEN pentru pregatirea elevilor de clasa a VIII-a

EVALUARE NATIONALA: Ministerul Educatiei a publicat, astazi, cinci teste suplimentare pentru pregatirea elevilor de clasa a VIII-a, la matematica. Asta dupa ce au fost analizate rezultatele obtinute de elevi la SIMULAREA PENTRU EVALUAREA NATIONALA, decizia fiind luata la solicitarea elevilor, parintilor si profesorilor.

Reamintim ca doar 48,8 la suta dintre elevii de clasa VIII-a prezenti la simularea evaluarii nationale au obtinut medii peste 5, respectiv 66,95 la suta la Limba romana si 30,4 la suta la Matematica, Ministerul Educatiei recomandand efectuarea unor ore de pregatire. 

Ministerul Educatiei arata marti, intr-un comunicat de presa, ca in urma analizarii rezultatelor obtinute la simularea Evaluarii Nationale la clasa a VIII-a, proba scrisa la matematica, precum si la solicitarea elevilor, parintilor, profesorilor, a publicat cinci teste suplimentare de pregatire pentru examenul final, pe site-ul http://subiecte2014.edu.ro/2014/evaluarenationala/modeledesubiecte/ .

Citeste si: Universitatile ar putea face pregatire pentru BAC cu elevii claselor a XII-a

EVALUARE NATIONALA: “Testele sunt disponibile, incepand cu data de 25 martie, si au fost elaborate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE). Acestea sunt in conformitate cu modelele de subiecte publicate inca din luna octombrie 2013 pe website-ul dedicat”, a precizat Ministerul Educatiei.

Doar 48,8 la suta dintre elevii de clasa VIII-a prezenti la simularea evaluarii nationale au obtinut medii peste 5, respectiv 66,95 la suta la Limba romana si 30,4 la suta la Matematica, Ministerul Educatiei recomandand efectuarea unor ore de pregatire.

EVALUARE NATIONALA: Din totalul celor 187.886 de elevi inscrisi, 177.946 (94,7 la suta) au participat si la proba de Limba romana si la cea de Matematica. Dintre acestia, 86.893 (48,8 la suta) au obtinut medii peste 5.

La proba de Limba romana, 119.963 (66,95 la suta) de elevi au obtinut note peste 5, in timp ce la Matematica au fost 54.465 (30,4 la suta) cu note de promovare.

EVALUARE NATIONALA: Prezenta la proba de Limba materna a fost de 94,5 la suta, iar 7.912 (76 la suta) elevi au obtinut note peste 5.

Potrivit Ministerului Educatiei, scopul simularii a fost aducerea in atentia elevilor si a profesorilor a situatiei reale privind pregatirea inainte de evaluarea nationala din vara.