EVALUAREA NATIONALA 2014: Subiectele la MATEMATICA le dau emotii elevilor de clasa a 8-a

EVALUAREA NATIONALA 2014 – MATEMATICA: Elevii de clasa a 8-a sustin, miercuri, proba la MATEMATICA in cadrul simularii la EVALUAREA NATIONALA, care a debutat ieri cutestul la Limba si literatura romana. 

Rezultatele la EVALUARE NATIONALA 2014 va fi afisate in data de 7 martie. Tot atunci vom avea o prima radiografie a invatamantului gimnazial.
Sa nu uitam ca la EVALUAREA NATIONALA din 2013, nu mai putin de 35.000 de elevi nu au reusit nici macar sa ia o nota de 5.

EVALUAREA NATIONALA 2014 : Elevii de gimnaziu au sustinut, ieri, proba la limba romana, in sali dotate cu camere video. La primul subiect, elevii au avut de analizat poezia “Zapada saruta intinderile” a lui A.E. Baconsky, iar la subiectul 2 au avut de raspuns unor intrebari pe baza unui fragment din “Maramures: oameni, traditii, locuri”, dar si de redactat o naratiune despre o intamplare petrecuta intr-o zona turistica.

Profesorii si reprezentantii ministerului spun ca subiectele la limba romana au avut un nivel mediu de dificultate. 

EVALUAREA NATIONALA 2014: Prezenta la simulare in Capitala este de 95,63 la suta. “Proba de marti s-a desfasurat normal. La simularea examenului au fost inscrisi 12.070 de elevi, prezenta efectiva la proba de limba si literatura romana fiind la nivelul Capitalei de 95,63 la suta”, a spus purtatorul de cuvant al ISMB Marian Banu.

El a mai spus ca cea mai buna prezenta la EVALUARE NATIONALA 2014 a fost inregistrata in Sectorul 3, unde 98,48 la suta dintre elevii din clasele a VIII-a au fost prezenti la test. A urmat Sectorul 6 cu 97,68 la suta, apoi Sectorul 4 cu 96,26 la suta, Sectorul 5 – 94,95 la suta, Sectorul 1 – 92,32 la suta si Sectorul 2 – 94,03 la suta, a mai spus purtatorul de cuvant.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Educatiei, “rezultatele obtinute de elevi la simularea evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat national sunt analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant in care s-au desfasurat simularile nationale din anul scolar 2013-2014, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare”.

EVALUAREA NATIONALA 2014. Testele de simulare la EVALUAREA NATIONALA incep la ora 9:00, iar accesul elevilor in sali este permis pana la ora 8:30. Timpul destinat rezolvarii subiectelor este de 2 ore din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev.

Supravegherea elevilor va fi facuta de un alt profesor decat cel care preda Matematica, se arata in Procedura privind organizarea si desfasurarea simularii evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de bacalaureat national, in anul scolar 2013-2014.