EVALUAREA NATIONALA la clasa a IV-a incepe miercuri

EVALUAREA NATIONALA a elevilor din clasa a IV-a va incepe miercuri 28 mai cu proba la limba romana si se va incheia pe 30 mai cu proba la limba materna pentru ELEVII apartinand minoritatilor nationale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale.

EVALUAREA NATIONALA. ELEVII de clasa a IV-a vor mai sustine pe 29 mai proba la matematica. Urmatoarele EVALUARI la clasele a II-a vor avea loc intre 2-4 iunie si la clasa a VI-a intre 5-6 iunie.

Potrivit ministrului Educatiei Nationale Remus Pricopie, EVALUARILE urmaresc sa identifice evolutia de ansamblu a ELEVILOR din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, pentru a putea oferi date substantiale care vor permite o analiza a sistemului de invatamant preuniversitar (pe segmentele mentionate).

Citeste si: BACALAUREAT 2014: INSCRIEREA CANDIDATILOR LA PRIMA SESIUNE DE BAC INCEPE PE 26 MAI

EVALUAREA NATIONALA. “Testele au un format asemanator cu cel al evaluarilor internationale (tip IEA — PIRLS, pentru clasa a II-a, tip IEA — TIMSS, pentru clasa a IV-a, tip PISA, pentru clasa a VI-a)”, preciza ministrul.

Durata alocata rezolvarii testelor va fi de 25 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a II-a si 60 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a IV-a si la clasa a VI-a.

EVALUAREA NATIONALA. ELEVILOR nu li se vor acorda note sau calificative, iar rezultatele obtinute nu se inregistreaza in catalogul clasei.

Citeste si: EVALUARE NATIONALA 2014: REZULTATELE LA EVALUARE LA CLASELE A 2-A, A 4-A SI A 6-A VOR CONTA LA ADMITEREA IN CLASA A IX-A?

Totodata, rezultatele individuale nu se afiseaza/nu se comunica public. Acestea vor fi valorificate la nivelul unitatii de invatamant, prin elaborarea planurilor individualizate de invatare, acolo unde aceasta se impune, precum si pentru informarea parintilor/reprezentantilor legali ai ELEVULUI asupra stadiului formarii si dezvoltarii competentelor evaluate.

Sursa foto: redesteptarea.ro