EVALUAREA NATIONALA, proba la matematica

EVALUAREA NATIONALA la clasa a IV-a va continua joi cu proba la matematica, la care sunt asteptati sa participe aproximativ 193.000 de elevi din toata tara.

EVALUAREA NATIONALA a elevilor din clasa a IV-a se va incheia pe 30 mai, cu proba la limba materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale.

Urmatoarele EVALUARI vor avea loc la clasele a II-a, in 2-4 iunie, si la clasele a VI-a, in 5 si 6 iunie.

Citeste si: EVALUARE NATIONALA 2014 CLASA A IV-A: SUBIECTE LA LIMBA ROMANA

Competentele pe care elevii trebuie deja sa le fi acumulat sunt conform nivelului specific varstei — competente de scris-citit, folosirea corecta a limbii romane si a limbii materne, competente de comunicare in limba romana si limba materna, competente in domeniul matematicii si al stiintelor naturii, subiectele fiind elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare si avand un nivel mediu de dificultate.

Durata alocata rezolvarii testelor va fi de 25 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a II-a si 60 de minute pentru fiecare test pentru clasa a IV-a si clasa a VI-a.

Citeste si: EVALUAREA NATIONALA LA CLASA A IV-A INCEPE MIERCURI

Un raport de tip PISA cu evaluari pe fiecare competenta pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a va fi realizat la nivel national, anunta Ministerul Educatiei Nationale (MEN), conform unui comunicat remis presei miercuri.

“EVALUARILE nu vor avea ca finalitate o nota in catalog, deoarece nu acesta este scopul lor, ele vor oferi profesorilor, elevilor si parintilor informatii concludente despre nivelul de pregatire si despre ceea ce trebuie imbunatatit.”, precizeaza MEN.

Sursa foto: gherlainfo.ro