Evelin Banev, regele cocainei, extradat in Romania si audiat la DIICOT

Evelin Banev, supranumit regele cocainei, a fost extradat in Romania de autoritatile bulgare, el urmand a fi audiat la DIICOT Bucuresti in dosarul de trafic de droguri.

El a fost arestat in ianuarie 2013 in Bulgaria, dupa ce a fost prins cu 50 de kg de cocaina pura in Portul Constanta. Bulgarul Banev a mai fost condamnat in Italia la 20 de ani inchisoare pentru trafic de cocaina din America de Sud catre Europa.

Bulgarul Banev Evelin Nikolov, zis “Brendo” , este considerat unul dintre cei mai mari traficanti de droguri din lume.

Potrivit procurorilor DIICOT, gruparea lui “Brendo” reprezenta una dintre cele mai active şi ermetice retele de traficanti de droguri din Europa, cu membri extrem de violenti. Sub coordonarea lui Banev, dar si a altei persoane, s-au organizat transporturi de cocaina de ordinul sutelor de kilograme pe relatia America de Sud – Europa de Vest.

Drogurile erau transportate cu iahturi, transbordate pe vase de transport marfuri, preluate de pe aceste vase cu barci de mare viteza si descarcate in porturi de interes pentru gruparea infractionala.

“Inculpatii au intentionat ca parte din drogurile de mare risc, procurate din America de Sud, sa fie introduse pe teritoriul Uniunii Europene, folosind ca ruta alternative portul Constanta”, au mai aratat anchetatorii. 

stirea se actualizeaza

Foto: Cuget Liber