EVENIMENT stradal INEDIT in Bucuresti, de ZIUA EUROPEI

Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania si Centrul Infoeuropa al Ministerului Afacerilor Externe organizeaza vineri, la ora 15.30, pe esplanada din fata Bibliotecii Centrale Universitare un EVENIMENT stradal INEDIT, de ZIUA EUROPEI.

Peste 300 de tineri vor alcatui cea mai mare expozitie stradala de idei exprimate grafic cu privire la viitorul Uniunii Europene si asteptarile lor de la viitorul Parlament European, care va fi ales pe 25 mai 2014. Expozitia stradala, avand o lungime de 13 metri, este un manifest INEDIT, creat pentru a oferi participantilor posibilitatea de a-si exprima, in maniera artistica, asteptarile lor de la viitoarea legislatura a Parlamentului European, prin intermediul celor cinci artisti grafici prezenti la eveniment.

Citeste si: Peste 800 de artisti din 12 tari vor sustine SPECTACOLE DE FANFARA in Capitala, de ZIUA EUROPEI

Ideile tinerilor, exprimate grafic de catre cei cinci artisti prezenti la eveniment, vor fi fotografiate si publicate pe pagina de Facebook a Biroului de Informare al Parlamentului European in Romania. Acestea vor putea fi gasite la acest link: www.facebook.com/EPIO.Romania. Vor putea fi votate, prin acordarea de like-uri, in perioada 10-16 mai, de catre toti cei interesati sa sustina ideile participantilor la concurs. Astfel, primele trei cele mai votate idei transpuse grafic vor aduce initiatorilor lor cate o vizita la Parlamentul European, la Bruxelles.

Participantii la eveniment vor primi informatii utile de la cele doua standuri principale in cadrul carora vor fi distribuite materiale de informare despre Uniunea Europeana si alegerile europarlamentare din 25 mai, precum si alte materiale de interes public. Tot aici, se vor putea completa quiz-uri informative si transmite ideile catre viitorii deputati romani in Parlamentul European, prin intermediul unei urne de vot simbolice, care va fi transmisa viitoarei legislaturi a Parlamentului European. Intregul eveniment se va desfasura intre orele 15.00 si 19.00. La finalul evenimentului, la ora 19.00, participantii se vor bucura impreuna de rezultatul acestei opere colective care va transpune ideile si asteptarile cetatenilor romani de la Parlamentul European.

Citeste si: ZIUA EUROPEI in Romania: Concerte, flash mob-uri, vernisaje, expozitii si filme

La eveniment sunt asteptate sa participe peste 300 de persoane: ONG-uri, elevi, asociatii de studenti, mass – media. Evenimentul este deschis participarii publicului larg si este organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania, impreuna cu Centrul Infoeuropa al Ministerului Afacerilor Externe, in parteneriat cu UNArte, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti.

Sursa foto: wikimedia.org