EVENIMENT SURPRIZA la Centrul de zi al Scolii nr. 168 din Sectorul 6

Un EVENIMENT SURPRIZA a avut loc la centrul de zi Giulesti al Scolii nr.168, aflat in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, se arata intr-un comunicat remis luni presei de Primaria Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, cei 19 copii din clasele primare, care frecventeaza centrul de zi, au primit cu incantare vizita reprezentantilor Fundatiei Romania Autentic, care a facut o donatie de haine, jucarii si dulciuri cu prilejul zilei Inaltarii Domnului.

Citeste si: ELEVII de la Scoala Gimnaziala nr. 176 au venit in VIZITA la PRIMARIA SECTORULUI 6. GALERIE FOTO

“Copiii, luati prin surprindere, au reactionat foarte bine si, dupa ce au inspectat pachetele, au probat hainutele, jucariile au venit foarte firesc la rand”, se spune in comunicat.

Citeste si: COMPETITIE DE SAH intre generatii, organizata in Sectorul 6

Centrul de Zi este un centru de tip scoala-dupa-scoala, care are ca obiectiv principal prevenirea situatiilor de risc care pot conduce la separarea copilului de parintii sai, prin asigurarea unor activitati de ingrijire si educatie (formala, non-formala si informala) pe timpul zilei pentru copii si prin asigurarea unor servicii de sprijin pentru parinti sau alte persoane care au in ingrijire copiii, avand rolul de a asigura mentinerea, refacerea si dezvoltarea capacitatilor copilului si ale parintilor sai pentru depasirea situatiilor dificile. “Veselia si jocul au facut sa rasune peretii centrului de zi, unde micutii, zilnic, isi fac temele primte la scoala, iau o masa calda si au o multime de activitati non-formale menite sa le stimuleze inteligenta, atentia si concentrarea prin joc. Centrul de zi este un serviciu pentru protectia copilului a carui misiune este in primul rand de a preveni abandonul si institutionalizarea copiilor. Pe aceasta cale, multumim reprezentantilor Fundatiei Romania Autentic, care s-au mobilizat cu cadouri si s-au gandit la bucuria celor mici”, se mai arata in text.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6