EVENIMENTE organizate de Primaria Sectorului 3, cu ocazia ZILEI NATIONALE

Primaria Sectorului 3 organizeaza o serie de EVENIMENTE dedicate ZILEI NATIONALE A ROMANIEI, printre care un spectacol si o gala a performantei universitare romanesti.

Astfel, bucurestenii sunt asteptati pe 1 Decembrie, in Parcul Titan, la intrarea din strada Liviu Rebreanu, pentru a sarbatori intr-un mod autentic ZIUA ROMANIEI. Evenimentul va incepe la ora 13.00 cu o masa calda pentru 10.000 de persoane si va continua, intre orele 15.00 si 21.00, cu un spectacol de folclor.

Programul artistic cuprinde muzica si dansuri traditionale romanesti, in interpretarea unor artisti valorosi. Vor urca pe scena Constantin Enceanu, un simbol al muzicii populare oltenesti, acompaniat de Ansamblul Folcloric “Maria Tanase”, Cornelia si Lupu Rednic, cu maretia Maramuresului, basarabeanca Cornelia Tihon si taraful Daniel Badoi, Ansamblul “Rapsodia Carpatilor”, Popa Sapka, precum si Fanfara “Zece Prajini”, iar momentul de solemnitate va fi realizat de Muzica Reprezentativa a Jandarmeriei Romane. La ora 18.00, primarul Sectorului 3, ROBERT NEGOITA, va aprinde luminile de sarbatori in Parcul Titan.

Citeste si: LUMINILE DE SARBATORI se aprind mai intai in in Sectorul 4

Accesul publicului la evenimentul organizat de Primaria Sectorului 3 in Parcul Titan este liber. Bucurestenii sunt invitati sa sarbatoreasca romaneste ZIUA NATIONALA si sa se bucure de frumusetea cantecelor, dansurilor si a costumelor populare autentice.

“Gala performantei — editia a II-a”, organizata la Ateneu, incepand cu ora 19.00, de Primaria Sectorului 3, prin intermediul Centrului Cultural “Casa Artelor”, va incheia Ziua Nationala a Romaniei. Prin aceasta gala a performantei universitare romanesti, Primaria Sectorului 3 isi propune sa promoveze an de an valorile autentice si sa ofere modele profesionale de urmat.

In cadrul evenimentului, zece tineri selectati de Senatul institutiilor de invatamant absolvite vor fi premiati pentru reusitele lor profesionale. Celor zece distinctii li se va alatura premiul de excelenta, decernat Simonei Maierean, prima femeie pilot de supersonic din Romania, dupa ce in 2013 acesta a fost acordat alpinistei Crina Coco Popescu.

Citeste si: BUCHAREST CHRISTMAS MARKET se DESCHIDE in aceasta luna

Conceptul si regia evenimentului “Gala Performantei” sunt semnate de Alice Barb, momentele de premiere alternand cu cele artistice. Programul serii va cuprinde colinde, fragmente muzicale celebre, in interpretarea invitatului special Adrian Naidin, a solistilor Diana Jipa, la vioara, si Miruna Vidican, la harpa, cu participarea Orchestrei si corului Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti — dirijor orchestra Gabriel Bebeselea, dirijor cor Ioan Golcea.

Initiata in 2013 si extinsa anul acesta, “Gala performantei” se desfasoara in baza parteneriatelor intre Primaria Sectorului 3 si institutiile de invatamant superior de stat din Bucuresti.

Sursa foto: primarie3.ro