Evgheni Sevciuk, liderul separatist de la Tiraspol, se afla la Moscova

Evgheni Sevciuk, liderul separatist de la Tiraspol, se afla intr-o vizita la Moscova, in contextul in care Guvernul rus examineaza, joi, intr-o reuniune speciala, situatia din regiunea transnistreana dar si solicitarea de alipire la Federatia Rusa facuta de Mihai Burla, presedintele Sovietului Suprem din Transnistria.

Sevciuk a plecat, miercuri seara, la Moscova, pentru discutii privind dosarul transnistrean si “blocada” instituita de Ucraina regiunii separatiste, relateaza cotidianul moldovean Timpul, in editia sa electronica, noteaza Mediafax.

Dmitri Rogozin, vicepremierul rus si emisarul special al Kremlinului in dosarul transnistrean, a acuzat, marti, Ucraina ca a blocat la frontiera trenuri cu marfuri destinate fortelor ruse de “mentinere a pacii” din Transnistria si a interzis accesul unor cetateni rusi din regiunea separatista pe teritoriul ucrainean.

Citeste si: Transnistria sa revina Rusiei, Romania sa ia Basarabia – Solutia lui Jirinovski pentru ca Ucraina “sa se linisteasca” 

“Situatia se va complica si mai mult in cazul in care Republica Moldova va semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana. Chisinaul nu se gandeste aproape deloc la Transnistria si toate actiunile conducerii Republicii Moldova arata ca Transnistria, de fapt, nu mai este pamantul R.Moldova. Ne vom baza pe aceste fapte si vom trage propriile concluzii”, a afirmat Rogozin, citat de agentia Itar-Tass.

Vicepremierul rus a acuzat Kievul ca urmareste izolarea Transnistriei, unde traiesc aproximativ 200.000 de cetateni rusi.

Sursa foto: publika.md