EWA KOPACZ a fost desemnata, OFICIAL, in functia de premier al POLONIEI

Ewa Kopacz, presedinta Camerei inferioare a Parlamentului polonez, a primit oficial luni, de la seful statului, sarcina de a forma un nou Guvern, pentru a inlocui Cabinetul lui Donald Tusk, care va prelua functia de presedinte al Consiliului European.

“Acesta va fi un Guvern bun (…). Stiu ca sarcina mea va fi dificila, dar sunt pregatita sa accept provocarea”, a declarat in fata presei Kopacz, in varsta de 57 de ani, dupa ce a primit de la presedintele Bronislaw Komorowski actul privind desemnarea sa in functia de premier.

CITESTE SI: Sindicalistii polonezi cer demisia premierului Donald Tusk 

Kopacz are un termen de 15 zile pentru a-si prezenta Guvernul sefului statului, dar data de 22 septembrie a fost deja citata de presedintie pentru acest lucru. Formarea unui nou Guvern polonez a devenit necesara dupa desemnarea premierului Donald Tusk in postul de presedinte al Consiliului European, functie pe care urmeaza sa o preia din data de 1 decembrie.

Conform presei poloneze, mai multe portofolii ar urma sa-si schimbe titularul in cadrul noului Executiv, inclusiv cel al Internelor si posibil si cel de Externe, detinut de sapte ani de Radoslaw Sikorski. Unul dintre cei mai cunoscuti politicieni polonezi in strainatate, Sikorski ar putea sa o incluiasca pe Kopacz la presedintia Camerei inferioare a Parlamentului.

CITESTE SI: Donald Tusk: Nimeni nu are dreptul sa-i stigmatizeze pe imigranti! Polonia se va opune modificarii regulilor imigratiei in UE 

Noua sefa a Guvernului este o apropiata a lui Tusk si ar urma sa il inlocuiasca de asemenea la conducerea partidului sau, Platforma Civica (PO, de centru-dreapta).

Sursa foto: wiadomosci.wp.pl