Examenul de DEFINITIVAT: Proba scrisa va fi sustinuta pe 9 iulie

PROBA SCRISA a examenului de DEFINITIVAT va fi sustinuta pe 9 iulie 2015, iar rezultatele inainte de contestatii vor fi afisate pe 14 iulie, potrivit unui ordin al ministrului Educatiei Nationale, Remus Pricopie.

Conform calendarului aprobat de MEN, pana la 21 noiembrie 2014 candidatii se vor inscrie la unitatile de invatamant si vor transmite dosarele de inscriere la inspectoratul scolar, iar pana pe 5 iunie 2015 vor fi efectuate inspectiile la clasa.

Citeste si: CONCURSUL PENTRU OCUPAREA POSTURILOR VACANTE DIN INVATAMANTUL PREUNIVERSITAR SE DESFASOARA LUNI

Contestatiile vor fi depuse in zilele de 14 si 15 iulie 2015, iar rezultatele finale vor fi facute publice pe 18 iulie.

“Examenul consta in: sustinerea a cel putin doua inspectii speciale la clasa, o PROBA SCRISA. Examenul se sustine in limba romana. Cadrele didactice care predau la clase cu predare integrala in limbile minoritatilor nationale pot sustine probele examenului in limba de predare a disciplinei.

PROBA SCRISA se sustine pe baza subiectelor elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, in concordanta cu programele specifice pentru examen aprobate prin ordin al ministrului educatiei nationale, valabile pentru sesiunea respectiva”, prevede metodologia in vigoare.

Totodata, examenul de DEFINITIVAT se organizeaza distinct pentru fiecare functie didactica de predare, pe discipline sau pe specialitati, in conformitate cu Calendarul de organizare si desfasurare a examenului national de DEFINITIVARE in invatamant.

Citeste si: REZULTATE DEFINITIVAT 2014: 63,35 LA SUTA DINTRE CANDIDATI AU PROMOVAT EXAMENUL, DUPA SOLUTIONAREA CONTESTATIILOR

Metodologia prevede ca DEFINITIVAREA in invatamant poate fi obtinuta la una dintre specialitatile inscrise pe diploma/diplomele pe care candidatul o/le detine sau la una dintre disciplinele pe care cadrul didactic o poate preda conform Centralizatorului privind disciplinele de invatamant, domeniile si specializarile, precum si probele de concurs valabile pentru incadrarea personalului didactic din invatamantul preuniversitar, in vigoare in anul scolar respectiv.